Ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή μεταμνημονιακού ελέγχου στην Ελλάδα

Συζητήσεις για την κατάσταση και τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά την μεταμνημονιακή περίοδο, καθώς και για την κατάσταση και τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, είχαν οι ελεγκτές των τεσσάρων θεσμών που εποπτεύουν την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο αποστολής που ολοκληρώθηκε σήμερα. 



Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ελεγκτές, οι συζητήσεις περιελάμβαναν "τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές, οι οποίες θα συμβάλουν στην προετοιμασία του σχεδίου δημοσιονομικού σχεδίου της Ελλάδας για το 2019, που θα υποβληθεί στην Κομισιόν έως τις 15 Οκτωβρίου, καθώς και στην εφαρμογή της στρατηγικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων".

"Η αποστολή ήταν επίσης μια ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και τραπεζών με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους τρόπους συμμετοχής στην μεταμνημονική περίοδο και την ανταλλαγή απόψεων για βασικά θέματα πολιτικής", αναφέρουν οι ελεγκτές της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM σε κοινή τους ανακοίνωση.

"Ο στενός διάλογος για τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί. Η πρώτη τριμηνιαία ενισχυμένη έκθεση εποπτείας θα εκδοθεί τον Νοέμβριο, μαζί με τη δέσμη μέτρων της Κομισόν για το φθινόπωρο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου", υπενθυμίζουν.

Η Ελεγκτές της Κομισιόν, σε συνεργασία με το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισκέφθηκαν την Αθήνα από τις 10 έως τις 14 Σεπτεμβρίου για την πρώτη μεταμνημονικαή αποστολή στην Ελλάδα. Το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχε στις συναντήσεις στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

"Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ESM, η Ελλάδα επανεντάσσεται στο ευρωπαϊκό εξάμηνο συντονισμού της οικονομικής πολιτικής", σημειώνουν και καταγράφουν ότι "η Κομισιόν ενεργοποίησε επίσης το ενισχυμένο μέσο επιτήρησης βάσει του κανονισμού 472/2013 για την Ελλάδα, που θα ισχύει με το τέλος του προγράμματος".



Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.