Ο Πρόεδρος του Eurogroup καλωσορίζει την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα

 Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Τσεντένο, καλωσορίζει την Ελλάδα πίσω στην κανονικότητα, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από τη Λισαβόνα, ενόψει της σημερινής εξόδου της χώρας από το 3ο πρόγραμμα διάσωσης, προειδοποιώντας όμως τις αρχές πως η επιστροφή στις κακές πολιτικές του παρελθόντος "θα ήταν ένα άσχημο λάθος" και πως "με τον έλεγχο έρχεται και η ευθύνη".

"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Ελλάδα. Το πρόγραμμα διάσωσης τερματίζεται μετά από ένα μακρύ δρόμο, από το οποίο όλοι μάθαμε τα μαθήματά μας", σημειώνει ο Πρόερος του Eurogroup.

"Αυτό όμως είναι τώρα ιστoρία. Σήμερα, έχει αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, υπάρχει δημοσιονομικό και εμπορικό πλεόνασμα, η οικονομία έχει μεταρρυθμιστεί και εκσυγχρονιστεί", τονίζει ο Μάριο Τσεντένο και προσθέτει: "Ξέρω ότι αυτά τα οφέλη δεν αισθάνονται ακόμα σε όλα τα τρίμηνα του πληθυσμού, αλλά σταδιακά θα το κάνουν".

"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τώρα μια νέα πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν άλλες προαπαιτούμενες ενέργειες, αλλά ούτε και άλλες εκταμιεύσεις. Η Ελλάδα ανέκτησε τον έλεγχο για τον οποίο πολέμησε. Με τον έλεγχο έρχεται ευθύνη", αναφέρει.

"Οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά τις κακές πολιτικές του παρελθόντος και η επιστροφή θα ήταν ένα άσχημο λάθος. Η Ελλάδα είναι πλέον σε θέση να απολαύσει το πλήρες εύρος της συμμετοχής στην ευρωζώνη, τηρώντας τους ίδιους κανόνες με κάθε άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ. Με αυτή την έννοια, η Ελλάδα έχει επιστρέψει σήμερα στο φυσιολογικό. Καλωσορίσατε πίσω", καταλήγει ο Μάριο Τσεντένο.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνει ότι πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη. "Μετά από 8 χρόνια οικονομικής βοήθειας, η χώρα επιτέλους μπορεί να σταθεί μόνη της στα δύο της πόδια", αναφέρει.

"Τα καταφέρατε! Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στο λαό της για τον τερματισμό του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής. Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, κερδίσατε το αύριο", επισημαίνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:08

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.