Στην μετά μνημονίων εποχή μπαίνει αύριο η Ελλάδα

Στη μετά μνημονίων εποχή, περνά από αύριο η Ελλάδα.

Ύστερα από οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας και τρία διαδοχικά μνημονιακά προγράμματα, η χώρα ελπίζει, πλέον, σε καλύτερες ημέρες. Την τελευταία οκταετία η ελληνική οικονομία απόλεσε το 25% του μεγέθους της. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, έκαμε λόγο για ιστορικό γεγονός, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο οποίος συνέστησε προσοχή για την αποφυγή λαθών του παρελθόντος.

Η Ελλάδα μέχρι το 2022 θα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να στηρίξει τη μετάβαση της χώρας στα νέα οικονομικά δεδομένα και να προωθήσει την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.
Με την Ελληνική Κυβέρνηση να ανακτά από αύριο τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, οι διεθνείς πιστωτές θα πραγματοποιούν ελέγχους συμμόρφωσης, κάθε τρεις μήνες.
Στόχος της Κυβέρνησης Τσίπρα, είναι να μπορέσει να καλύψει της ανάγκες της χώρας, δανειζόμενη από τις διεθνείς αγορές, μακριά από τα χαμηλότοκα δάνεια τα οποία παρείχαν έως σήμερα οι δανειστές. Οι πρόσφατες πειραματικές κινήσεις εξόδου στις διεθνείς αγορές, στέφθηκαν με επιτυχία, γεγονός το οποίο δημιουργεί θετική προοπτική για την ελληνική οικονομία.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.