"Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για την απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών"

H ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξαντλεί όλα τα μέσα διπλωματικής και πολιτικής πίεσης προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Όπως σημείωσε, η συγκεκριμένη υπόθεση συνιστά απαράδεκτη και κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης, διότι πλέον σταματάει να είναι εντός των ορίων που πρέπει να κινούνται οι διεθνείς σχέσεις, η διπλωματική αντιπαράθεση, η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κρατών, και περνάμε πια σε ένα πεδίο αρκετά εχθρικό», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, διευκρινίζοντας ότι, παρά τις εντατικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «εξαρτάται απολύτως από την τουρκική εισαγγελία, που, όπως ξέρετε, είναι όργανο της τουρκικής κυβέρνησης στο τουρκικό νομικό σύστημα».
Όπως εκτίμησε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνεται μια ελαφρά βελτίωση της κατάστασης, ωστόσο επισήμανε ότι χρειάζεται χρόνος μέχρι να εκφραστεί η συγκεκριμένη βελτίωση με συγκεκριμένες ενέργειες.
«Νομίζω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα δεν είναι απίθανο να δούμε μία αλλαγή στάσης της τουρκικής κυβέρνησης, της τουρκικής δικαιοσύνης, αλλά και του κυρίου Ερντογάν. Δεν μπορώ, φυσικά, να είμαι βέβαιος για αυτό. Δεν εξαρτάται, όπως καταλαβαίνετε, από την ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η αμερικανική και η γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα με πολίτες τους που βρίσκονται κρατούμενοι σε τουρκικές φυλακές, γεγονός που, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, θα δημιουργήσει κάποια στιγμή προβλήματα στην τουρκική πλευρά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών φέρνει τον κ. Ερντογάν σε μια αρκετά ασφαλή θέση στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια «μια επιλογή αποκλιμάκωσης, βελτίωσης των σχέσεων και εκεί νομίζω ότι είναι και η ευκαιρία για να διευθετηθεί το ζήτημα των δύο στρατιωτικών μας», εκτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος.
Αναφορικά με τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και ερωτηθείς για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αναστείλει το προνομοθετημένο μέτρο της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «μετά το τέλος […] της μνημονιακής επιτροπείας, στις 21 Αυγούστου, όταν και εκπνέει πια η δανειακή σύμβαση και η Ελλάδα βγαίνει από τη φάση του προγράμματος, οι δυνατότητες θα είναι αρκετά μεγαλύτερες».
Όπως ανέφερε, ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται για μέτρα φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης θα είναι σημαντικά διευρυμένος, αποφεύγοντας, ωστόσο, να προβεί σε συγκεκριμένες εξαγγελίες και παραπέμποντας στη ΔΕΘ, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συγκεκριμενοποιήσει με πολύ μεγάλη σαφήνεια τα μέτρα ελάφρυνσης.
Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «καταστροφολογικό αφήγημα της ΝΔ το οποίο έχει καταρρεύσει». «Η Ν.Δ. έχει χάσει την ψυχραιμία της ακριβώς επειδή βλέπει ότι η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο του προγράμματος με επιτυχία και βγαίνει σε μια φάση όπου θα μπορεί να ασκήσει με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία πολιτικές κοινωνικής στήριξης», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί «μια συνετή δημοσιονομική πολιτική, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:46

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.