Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δήλωσε ο Μοσκοβισί στην Αθήνα

Επιστροφή στην κανονικότητα και νέα σελίδα χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την Ελλάδα, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, τόνισε ότι οι Έλληνες θα δουν ότι δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα και πως η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών δεν είναι ένα «μεταμφιεσμένο πρόγραμμα».

Πρόσθεσε ότι η χώρα τώρα έχει τη στήριξη των εταίρων της για την ελάφρυνση των βαρών, για την επιστροφή της στις αγορές με επιτυχή αποτελέσματα. Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, επέδειξε θάρρος και όραμα και εδική μνεία στον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, «που κέρδισε τον σεβασμό των συναδέλφων του στο Eurogroup».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια ιστορική αλλαγή και υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να νιώθουν την αλλαγή μέρα με τη μέρα. «Το σημαντικότερο για την Ελλάδα είναι ότι από εδώ και πέρα οι εκλεγμένες κυβερνήσεις θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τα μέσα, με τα οποία θα επιτυγχάνουν τους στόχους». Πρόσθεσε ότι η 21η Αυγούστου θα είναι μέρα γιορτής για την Ελλάδα, αλλά από την επόμενη μέρα «θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε».

Η παρουσία του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα, πάντως, πυροδότησε νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αφορμή η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε όσα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στην ομιλία του στην Επιτροπή της ελληνικής Βουλής. «Το λέω δημόσια, δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Δεν θα ξανάρθει η τρόικα εδώ», είπε ο κ. Μοσκοβισί και συμπλήρωσε ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία δεν θα έχει καμία σχέση με μνημόνιο, αλλά θα ισχύσει «όπως και στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο». «Θα είναι μια εποπτεία προσαρμοσμένη. Το κάνουμε για τους καθησυχάσουμε τους επενδυτές και να διευκολύνουμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές στους επόμενους μήνες», κατέληξε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης παίρνοντας τον λόγο, υποστήριξε ότι οι Έλληνες πολίτες ξέρουν καλά πως πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι μόνο στα λόγια κανονική χώρα» ζητώντας, παράλληλα, από τον κ. Μοσκοβισί να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των περικοπών συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019, έτσι ώστε η ΝΔ να διαμορφώσει, όπως είπε, το κυβερνητικό της πρόγραμμα.

«Ο κ. Χατζηδάκης, στην πραγματικότητα θύμωσε με την αλήθεια. Θύμωσε με το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο. Ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και ότι η Ελλάδα πέτυχε μία πολύ θετική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία το καθιστά πλέον βιώσιμο», ήταν το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:00

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.