Ο Καμμένος ζήτησε απαντήσεις από τον Τουρκό ΥΠΑΜ κατά τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Τους ομολόγους του Υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ ενημέρωσε απόψε στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος για την γενικότερη στάση της Τουρκίας στις σχέσεις της με την Αθήνα, τις παραβιάσεις, αλλά και την παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για 99 μέρες σε τουρκικές φυλακές, ζητώντας μάλιστα από τον παριστάμενο Τούρκο Υπουργός απαντήσεις.

Αναλυτικά, κατά την παρέμβασή του στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Βόρειοατλαντικής συμμαχίας, δήλωσε ότι "υπάρχουν σύμμαχοι που συνεχίζουν να παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία άλλου μέλους της Συμμαχίας", κατονομάζοντας την Τουρκία "που παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο".
"Κι επίσης, δύο Έλληνες και ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται για 99 μέρες χωρίς κατηγορίες, επειδή παραβίασαν για λίγα μέτρα τα τουρκικά σύνορα. Κάτι που συμβαίνει συχνά και μάλιστα πρόσφατα, η Ελλάδα, μετά το περιστατικό με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, συνέλαβε Τούρκο δημόσιο υπάλληλο και τον άφησαν ελεύθερο μαζί με τα μηχανήματά του. Επίσης, 9.000 μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα, χωρίς να τους αντιληφθεί η Τουρκία", δήλωσε ο Υπουργός μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Ο Υπουργός δήλωσε ότι "η συμφωνία της Ουάσινγκτον για το ΝΑΤΟ προβλέπει ότι διαφορές μεταξύ συμμάχων να λύνονται με ειρηνικά μέσα, να αποφεύγονται οι απειλές ή η χρήση δύναμης σε ακολουθία χάρτη των Ηνωμένων Εθνών". "Αυτές τις αρχές", όπως είπε, "παραβιάζει η Τουρκία όταν ο αντιπρόεδρος της χώρας κάνει δημόσια αναφορά για σύλληψη και απαγωγή Τούρκων πολιτών που έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα και η Δικαιοσύνη τους έχει αποφυλακίσει λόγω παρέλευσης του 18μήνου".
"Ζητώ τώρα κι ενώπιον του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και των υπουργών μια απάντηση από τον Τούρκο υπουργό. Ένα πρόβλημα μεταξύ δύο μελών της οικογένειας είναι και πρόβλημα της οικογένειας", υπογράμμισε.
Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Υπουργείου, ο Τούρκος Υπουργός που πήρε το λόγο, δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα τις ίδιες πηγές, είπε ότι "εξετάζουμε ακόμη τα ψηφιακά στοιχεία για τους 2 στρατιωτικούς".
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας, σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα για εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα. Διότι αν αύριο η απειλή της Τουρκίας γίνει πράξη, θα υπάρξει ατύχημα με ευθύνη της Τουρκίας και αυτό πρέπει να το ξέρετε".
Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης και τους υπουργούς της ΕΕ για τις δηλώσεις του Μ. Τσαβούσογλου για διακοπή της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής για το μεταναστευτικό. "Ο τελικός στόχος των μεταναστών είναι οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Οπότε οι έμμεσες απειλές της Τουρκίας σας αφορούν", προειδοποίησε ο Π.Καμμένος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.