Tσίπρας: Η Άγκυρα να επιστρέψει γρήγορα τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Η στάση της Τουρκίας και η ένταση που δημιουργεί το τελευταίο διάστημα σχετίζεται με την κατάσταση στο εσωτερικό της και την παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, κάλεσε την Άγκυρα, ως κίνηση καλής θέλησης, να επισπεύσει τις διαδικασίες και να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.  «Καλώ την Τουρκία ως κίνηση καλής θέλησης να επισπεύσει τις διαδικασίες και να αφήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Όπως και εμείς στο παρελθόν επιστρέψαμε Τούρκους στρατιώτες που πέρασαν για λίγα μέτρα τα σύνορα κάνοντας περιπολία, έτσι περιμένω και τον Τούρκο πρόεδρο να επισπεύσει την επιστροφή των δύο Ελλήνων», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει μια ισχυρή χώρα, που δεν απειλεί αλλά δεν φοβάται και κανέναν και σημείωσε ότι θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε πολιτικό και διπλωματικό δίαυλο για την προώθηση των εθνικών της θεμάτων. «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή, με ισχυρούς συμμάχους. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν φοβόμαστε και κανέναν» διαμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη όλοι οι υπουργοί να παραμείνουν στοχοπροσηλωμένοι στην ολοκλήρωση του προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα πιο δύσκολα.

«Το κρίσιμο, το βασικό ορόσημο για εμάς είναι ο ερχόμενος Αύγουστος κι αυτό είναι μια μεγάλη τομή στην Ιστορία της πατρίδας μας», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους υπουργούς. «Αναμένω όλοι και όλες σας να εργαστείτε με αίσθημα ευθύνης διότι τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης και η λήξη προγράμματος. Δεν υπάρχει άλλη αξιολόγηση. Είναι η τελευταία. Και άρα πιθανές εκκρεμότητες δεν μπορούν να μετατεθούν στο μέλλον. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν θα δεχτώ καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και τεχνητά εμπόδια. Εδώ κρίνεται το συλλογικό μας στοίχημα και όχι το ατομικό έργο κάθε υπουργού. Όποιος, λοιπόν, έχει αντιρρήσεις να τις εκφράσει τώρα. Έχουν μείνει περίπου ογδόντα ημέρες για να κλείσει η αξιολόγηση. Θέλω σε αυτές τις ογδόντα μέρες να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος», σημείωσε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σημείωσε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια καθαρή έξοδος από το μνημόνιο. «Κανείς στην Ευρώπη σήμερα δεν συζητά το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής για την Ελλάδα. Αυτό που συζητάμε με τους θεσμούς είναι τις λεπτομέρειες μιας καθαρής εξόδου, μιας εξόδου δηλαδή που δεν θα συνοδεύεται από νέες δεσμεύσεις, από ένα νέο μνημόνιο» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:37

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.