Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί για διαβουλεύσεις

Κρίσιμες επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία και το οικονομικό επιτελείο θα έχει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος μεταβαίνει στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί μετά το Εurogroup του Ιανουαρίου, οπότε και αποφασίστηκε πως οι ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν συζητήσεις από κοινού με την τρόικα για την συνομολόγηση ενός "ελληνικής εμπνεύσεως και ελληνικής ιδιοκτησίας, ολιστικού αναπτυξιακού προγράμματος στρατηγικής" για την περίοδο μετά την 20η Αυγούστου 2018 (ημερομηνία τερματισμού του τρίτου προγράμματος διάσωσης).

Ο Πιέρ Μοσκοβισί εξάλλου προκρίνει δημόσια (με δηλώσεις του στο Εurogroup) αυτή τη λύση, έναντι της προληπτικής γραμμής πίστωσης, ή άλλων επιλογών. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα θα συνοδεύει και η 2η φάση της τριπλής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία θα εκτελεστεί το ερχόμενο φθινόπωρο και αναμένεται να απομειώσει την συνολική αξία του δημοσίου χρέους κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ (η πρώτη φάση περιέκοψε 25 μονάδες).
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο (ώρα 9:30) καθώς και με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα (ώρα 15:00).
Την ίδια μέρα ο Π.Μοσκοβισι θα πραγματοποιήσει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ την επομένη, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση.
Παράλληλα, στις 8/2 θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του "Κινήματος Αλλαγής", Φώφη Γεννηματά και στις 9/2 με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στις 9/2 ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ώρα 9:15).
Και πάλι την Πέμπτη 8/2, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα καθώς και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κεντρική ομιλία στο "The World in 2018 Gala Dinner" του The Economist (ώρα 19:30). Στις 9/2, ο Επίτροπος Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει ομιλία σε φόρουμ με θέμα "Grèce: les chemins de l`espoir - Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας".
Με αφορμή την επίσκεψη του Μοσκοβισί στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, δήλωσε: " Καλωσορίζουμε τον Επίτροπο Μοσκοβισί στην Ελλάδα για μια επίσκεψη βαρύνουσας σημασίας δεδομένων τόσο της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται όσο και του πλήθους των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά της. Η Επιτροπή Γιούνκερ αλλά και ο Επίτροπος Μοσκοβισί προσωπικά έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την οριστική έξοδο από την πολυετή κρίση αλλά και την εδραίωση ενός σταθερού πλαισίου που θα προσελκύει επενδύσεις και θα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην χώρα".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:40

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.