Αντιπαράθεση πάλι στην τουρκική βουλή για τα ελληνικά νησιά

Την τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε και πάλι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Γιλμάζ Οζτούρκ ότι δείχνει αδιαφορία για τα υπό κατοχή νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα. 

Η αντιπαράθεση έγινε κατά την ενημέρωση που έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην επιτροπή εξωτερικών της βουλής. «Έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, έρχεται ο υπουργός Άμυνας. Χτίζουν εκκλησίες. Στρατιωτικές μονάδες πηγαινοέρχονται. Προσβάλλουν συνεχώς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή της χώρας και κάνουν το σόου τους. Γιατί δεν δώσατε νότα διαμαρτυρίας για όλα αυτά;», ανέφερε ο Οζτούρκ.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντί να του απαντήσει, του υπενθύμισε τις προσπάθειες που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών, να τον απελευθερώσει, όταν είχε συλληφθεί όμηρος των τζιχαντιστών στο τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη μαζί με άλλους 43 ανθρώπους για 101 ημέρες το 2014. “Πόσες φορές ήρθες και χτύπησες την πόρτα μου για να γίνεις πρεσβευτής;», του είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Ο Γιλμάζ Οζτούρκ του είπε: «¨Όταν ήμουν αιχμάλωτος, μας πουλήσατε στον ISIS». Τελικά ο Γιλμάζ Οζτούρκ σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών εγκατέλειψε την αίθουσα της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.