Διαμαρτυρία για διακοπή σίτισης στις φοιτητικές εστίες ΑΠΘ

Διαμαρτυρία για την διακοπή της σίτισης, από σήμερα το πρωί, στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), πραγματοποίησαν περίπου 50 φοιτητές και μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), που συγκεντρώθηκαν στο κτίριο Γ' των φοιτητικών εστιών του ιδρύματος.

Η διακοπή της σίτισης οφείλεται στο γεγονός ότι έληξε η σύμβαση μεταξύ του αρμόδιου για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών, Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και του εργολάβου που παρείχε τα γεύματα.

«Η απάντηση που μας έδωσε ο υπάλληλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με τον οποίο μιλήσαμε, είναι πως πρόκειται για ζήτημα γραφειοκρατικό, που σχετίζεται με την κατάληψη του κτιρίου του ιδρύματος στην Αθήνα, εξαιτίας της οποίας δεν μπορεί να συνεδριάσει ο φορέας και να έλθει η χρηματοδότηση στην εργολαβία, ούτως ώστε η εργολαβία να ικανοποιήσει το αίτημά μας. Η γραφειοκρατία υπάρχει επιλεκτικά, καθώς όταν πρόκειται να περάσουν αντιλαϊκούς νόμους την ξεπερνάνε. Εμείς απαιτούμε δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές και στις φοιτητικές εστίες, με ευθύνη του κράτους» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο φοιτητής Γιώργος Καψάλης.

Από την πλευρά της, η αντιπρύτανης φοιτητικών θεμάτων, Αριάδνη Στογιαννίδου, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως προ ημερών άλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, χωρίς η απελθούσα διοίκηση να έχει υπογράψει την εργολαβία για τη σίτιση, που έληξε χθες. Πρόσθεσε ακόμη, πως η Διοίκηση του ΑΠΘ δεν μπορεί -λόγω αναρμοδιότητας στο θέμα- να κάνει κάτι άλλο, παρά να ασκεί πίεση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ώστε να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε. Σημείωσε δε, πως οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες έχουν πάντα τη δυνατότητα να σιτίζονται στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ.

Σ.Α.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:14

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.