Αναγκαία για διατήρηση ισορροπίας στην περιοχή η συμφωνία για τα F-16

Η θέση της χώρας στον διεθνή χώρο έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή του συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται, πλέον, ως πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή αλλά και ως μια χώρα κλειδί στην προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης μιας σειράς δύσκολων προβλημάτων στην περιοχή.
Αναφορικά με τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16 σημειώνει ότι η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση που δεν χωρά μικροπολιτικά παιχνίδια και υποστηρίζει ότι ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ήταν επιβεβλημένος για τη διατήρηση της υπάρχουσας ισορροπίας στην περιοχή την επόμενη δεκαετία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι στις διεθνείς σχέσεις εκπροσωπεί την Ελλάδα και όχι τον πολιτικό του χώρο και πρόσθεσε: «Η ιδεολογία που κατά τη γνώμη μου πρέπει να διέπει τις διπλωματικές δραστηριότητες της Ελλάδας και την πολυεπίπεδη εξωτερική μας πολιτική είναι μία: Η ειρήνη, η ασφάλεια, οι ισότιμες σχέσεις, η δυνατότητα των λαών να χτίζουν χωρίς παρεμβάσεις το μέλλον τους, η συνεργασία με όρους αμοιβαία επωφελείς.
Και αυτή η πολιτική, παρεμπιπτόντως, μόνο ξένη δεν είναι στις ιδέες της Αριστεράς».

Όσον αφορά τις εξελίξει στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι  «θα επιμείνουμε σε μια πολιτική που ενώνει όλους τους προοδευτικούς, τους δημοκρατικούς ανθρώπους και αρνούνται την αγριότητα του νεοφιλελευθερισμού και τον ρεβανσισμό της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».

Τέλος, για τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛΛ τόνισε ότι βασίζεται σε συγκεκριμένες συγκλίσεις και συγκεκριμένους στόχους και υπό αυτή την έννοια «μόνο μίας χρήσεων δεν είναι».

 

Πηγή: KYΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:57

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.