Συμβιβαστική πρόταση για το θέμα του Ελληνικού

Σε μια συμβιβαστική πρόταση, που φαίνεται να ικανοποιεί την ελληνική κυβέρνηση, αλλά να προβληματίζει τον επενδυτή, κατέληξε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση για το θέμα του Ελληνικού.



Το ΚΑΣ αποφάσισε την ανακήρυξη ως αρχαιολογικής ζώνης 280 από τα συνολικά 6200 στρέμματα της έκτασης της περιοχής στο παλιό αεροδρόμιο, όπου έχει ήδη συμφωνηθεί να προχωρήσει μια μεγάλη επένδυση ανάπλασης. Τα μέλη του ΚΑΣ κατέληξαν στη συγκεκριμένη απόφαση μετά από πολύμηνες αναβολές και ενώ είχε προηγηθεί έντονο πολιτικό παρασκήνιο.

Σημειώνεται ότι το ΚΑΣ απέρριψε την πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων που ζητούσε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος το 50% της έκτασης.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση, στην υπόλοιπη έκταση (5950 περίπου στρέμματα) μπορεί να προχωρήσει η εφαρμογή του μνημονίου το οποίο υπέγραψαν το Υπουργείο Πολιτισμού με την Ελληνικό ΑΕ, και στο οποίο προβλέπονται οι ενέργειες που θα οφείλει να κάνει ο επενδυτής αν βρεθούν αρχαία κατά τη διάρκεια της ανάπλασης.

Κυβερνητικοί κύκλοι εξέφρασαν, μετά την απόφαση του ΚΑΣ, την ικανοποίησή τους για τη νέα εξέλιξη, και σημείωσαν ότι γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με την τήρηση του νόμου και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες αντιδράσεις κύκλων του επενδυτή, η εταιρεία εκφράζει τον προβληματισμό της σχετικά με το σκέλος της απόφασης για τα 280 στρέμματα, καθώς πρόκειται για περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται το σημείο στο οποίο σχεδιάζεται η κατασκευή μεγάλου εμπορικού κέντρου καθώς και κατοικιών.

Πηγή:(ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.