Την τρίτη αξιολόγηση συζήτησαν Παυλόπουλος - Ντάισελμπλουμ

Στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση το αργότερο μέχρι το τέλος του 2017, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Από την πλευρά του ο Π. Παυλόπουλος κάλεσε τους εταίρους της Ελλάδας να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να κλείσει το γρηγορότερο δυνατόν η τρίτη αξιολόγηση.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρόεδρος ζήτησε την επανεξέταση ορισμένων κανόνων, προκειμένου, όπως είπε να ενισχυθεί το θεσμικό κύρος του. «Είναι ανάγκη ν` αποκτήσει μεγαλύτερη θεσμική θωράκιση για να μπορεί, πραγματικά, να είναι ένα πλήρες Όργανο στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σας διαβεβαιώ ότι αυτή η παρατήρηση είναι παρατήρηση σεβασμού στον ρόλο του Εurogroup» τόνισε.  Ο Π. Παυλόπουλος επανέλαβε την άποψη ότι η Ευρώπη, μέσω του ESM, πρέπει να αποκτήσει το δικό της Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία, ο Π. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ολόκληρη η Ευρώπη θα πρέπει να δει ποια πρέπει να είναι η πολιτική μελλοντικά για την υπεράσπιση θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και, ιδίως, για την υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους.  

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι έχει παραχθεί σημαντικό έργο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την οικονομία, αλλά και την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων της. «Είναι γεγονός ότι η πρόοδος έχει σημειωθεί με μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Βλέπουμε όμως ότι σιγά σιγά επανέρχεται η οικονομική ανάκαμψη και αυτό είναι το σημαντικό», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα το κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα και θα κάνει σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της οικονομικής ανεξαρτησίας. «Διότι το τέλος του προγράμματος συνεπάγεται την έναρξη μιας νέας φάσης. Και βεβαίως όλοι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όλοι οι θεσμοί και όλα τα όργανα, προκειμένου να καταστεί οικονομικώς ανεξάρτητη η χώρα σας» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:35

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.