Σε εξέλιξη πολλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι, κοντά στα σύνορα της Ηλείας με την Αχαία. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με πέντε άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.



Σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Καισαριανή. Οπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η φωτιά οριοθετείται από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ αποδεσμεύτηκαν τα ελικόπτερα που πήραν μέρος στην κατάσβεση.

Ωστόσο, εξακολουθεί να φυσάει ισχυρός άνεμος, γι` αυτό παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εννέα υδροφόρες των κοντινών δήμων και της Περιφέρειας Αττικής. Σημειώνεται, ότι από καύτρες άρπαξαν φωτιά τέντες σπιτιών που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά, αλλά σβήστηκαν αμέσως χωρίς να προκληθούν ζημιές στα κτίρια.

Στη Λάρισα, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη δασική περιοχή στο Δίλοφο στα Φάρσαλα. Η πυρκαγιά κατακαίει σε πολύ δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα στο σημείο να επιχειρούν τουλάχιστον 40 πυροσβέστες μαζί με πεζοπόρο τμήμα, αλλά και τέσσερα αεροσκάφη με ρίψεις νερού. Σημειώνεται πως από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο, τέθηκε μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη 1 το μεσημέρι, στη βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας (ΒΙΠΕ Πρέβεζας). Στο σημείο της φωτιάς παραμένουν 7 πυροσβεστικά οχήματα με 18 άνδρες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημος απολογισμός των ζημιών. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, η φωτιά κατέστρεψε θερμοκήπια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Εξάλλου, σε απόγνωση βρίσκονται δέκα ελληνικά μειονοτικά χωριά στους δήμους της Δρόπολης και της Φοινίκης στην Αλβανία. Στον δήμο Δρόπολης στο χωριό Γράψη δύο σπίτια, ένας ναός και μια αποθήκη κάηκαν και απειλήθηκε η ζωή τριών ηλικιωμένων. Ενας παλιός ναός κάηκε και στη Φράστανη. Οι πυρκαγιές έχουν φτάσει στα χωριά Φράστανη, Λιούγκαρη, Γεωργουτσάτι και Ζερβάτι. Εστία φωτιάς απειλεί μεγάλη αποθήκη υγραερίου και αρκετές παραγωγικές μονάδες στο Γεωργουτσάτι.

Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΑΑΡ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:30

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.