Ισοπέδωσε το χωριό Βρισά της Λέσβου ο μεγάλος σεισμός

Μεγάλες ζημίες προκάλεσε στο χωριό Βρισά των περίπου 800 κατοίκων ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες.
Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρισά μίλησε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος βρίσκεται στο χωριό. «Ακόμα και αυτά που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα», προσθέτει. Το χωριό εκκενώθηκε καθώς αφού η κατάσταση των σπιτιών του οικισμού κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε περίπτωση μετασεισμών.
Νεκρή ανασύρθηκε μια εγκλωβισμένη στα ερείπια 45χρονη γυναίκα από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς τη Μελίντα. Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.
Λόγω του σεισμού και για προληπτικούς λόγους με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, σήμερα Τρίτη 13 Ιουνίου, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο θα παραμείνουν κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:55

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.