Αθήνα: "Πέρασε" το πολυνομοσχέδιο - Επεισόδια έξω από τη Βουλή

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.

Εκ των παρόντων βουλευτών, υπέρ τάχθηκαν οι 153 του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εναντίον 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, ιδιαίτερα μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του ανέφερε ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης, η Ελλάδα, ύστερα από επτά ολόκληρα χρόνια οδεύει σε μια συνολική συμφωνία ώστε να βγει η χώρα από τα μνημόνια.
Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι παραμένει εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη, που διαρκώς προβλέπει την καταστροφή αλλά διαψεύδεται.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι ο Πρωθυπουργός οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψει τη μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία.

Επεισοδιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ομάδες κουκουλοφόρων εισχώρησαν μεταξύ του πλήθους και άρχισαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν ανεπτυγμένες στην περιοχή.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωση, αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση, θα είναι επαναλαμβανόμενες και δυναμικές.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.