Λαγκάρντ: «Χρειάζεται ελάφρυνση χρέους»

Δεν συμφωνεί με την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αύξηση της παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση του American Enterprise Institute στην Ουάσινγκτον.

Ερωτηθείσα για την πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης τους ελληνικού προγράμματος η επικεφαλής του ΔΝΤ δέχθηκε να απαντήσει παρά το γεγονός ότι το θέμα της ομιλίας της ήταν η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγικότητας.

«Φυσικά η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια. Δεν εναρμονίζομαι με τον Σόιμπλε ο οποίος λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση χρέους. Εμείς στο ΔΝΤ θεωρούμαι πως χρειάζεται λιγότερο χρέος», είπε σχετικά.

Πάντως, κάνοντας εμμέσως αναφορά στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις η κ. Λαγκάρντ είπε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία για να βελτιωθεί περαιτέρω η παραγωγικότητα της οικονομίας της.

Η ίδια θέλοντας να καταδείξει πως η πολιτική του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα δεν έχει αλλάξει ξεκαθάρισε πως το Ταμείο για να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ζητά να υπάρχουν δύο πυλώνες: Μεταρρυθμίσεις αλλά και ελάφρυνση χρέους, συμβατή με τις ανάγκες της Ελλάδας.

«Το ΔΝΤ θα συμμετείχε στο πρόγραμμα, εάν μπορούσε να προχωρήσει πατώντας "σε δύο πόδια"» είπε η Λαγκάρντ. «Αυτά είναι, οι μεταρρυθμίσεις, που μπορούν να εξασφαλίσουν εκείνες τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης του προϋπολογισμού, στην οποίες μπορούμε εξ ολοκλήρου να συμμετάσχουμε. Δεύτερον είναι η ανάλυση της σταθερότητας του χρέους (της Ελλάδας) η οποία θα είναι συμβατή με την εξυγίανση της χώρας».

«Υπό αυτές τις δύο προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα» δήλωσε η Λαγκάρντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:13

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.