Θετικό ήταν το κλίμα στο χθεσινό Euro Working Group

Θετικό ήταν το κλίμα στο χθεσινοβραδινό Euro Working Group σε σχέση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον καθορισμό της δημοσιονομικής πορείας για μετά το 2018, ωστόσο δεν έλειψαν οι δύσκολες συζητήσεις με το ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει πεισθεί, ούτε από την ελληνική πλευρά ούτε του Ευρωπαίους για το πότε θα πρέπει να εφαρμοστεί το νο σύστημα περικοπής των συντάξεων.

Ωστόσο γίνεται προσπάθεια για επιστροφή της τρόικας τη Δευτέρα, ώστε να συγγραφεί το SLA μέχρι το eurogroup της 7ης Απριλίου.

Βεβαίως διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και ένα ουσιαστικά ανοικτό ζήτημα,  και αυτό είναι το θέμα των εργασιακών σχέσεων.

Πεποίθηση όμως είναι ότι και αυτό θα κλείσει εν ευθέτω χρόνο και σίγουρα εγκαίρως ώστε να μην διαταραχθεί η διαδικασία για πιθανές εκταμιεύσεις στις 22 Μαΐου.

Στην πράξη οι Βρυξέλλες αναμένουν το σήμα της Αθήνας για το πότε θα είναι έτοιμοι με προτάσεις επί του συγκεκριμένου θέματος (εργασιακά) και εφόσον υπάρξει ανταπόκριση οι εκπρόσωποι των 19 υπουργείων Οικονομικών θα ενημερωθούν άμεσα αρμοδίως.

Τις προηγούμενες ώρες καλά πληροφορημένη πηγή των Βρυξελλών έλεγε ότι «παραμένει το μοναδικό σημείο τριβής (εννοώντας τα εργασιακά). Ωστόσο το υπόλοιπο SLA είναι έτοιμο και δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Τις επόμενες ώρες θα δούμε πόσο μπορεί να “κολλήσουμε” στο συγκεκριμένο θέμα».

Κύκλοι των Βρυξελλών σχολίαζαν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάινσελμπλουμ προέβη σε δύο κινήσεις. Πρώτον ανακοίνωσε για πρώτη φορά δημόσια (στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο) το ύψος της δόσης 7 δις και δεύτερον απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Ταγιάνι αρνούμενος να παραστεί σε συνεδρίαση ενημέρωσης του ΕΚ για το ελληνικό ζήτημα και παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση μόλις η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή:Θάνος Αθανασίου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:26

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.