Κόντρα κομμάτων με αφορμή την πρόταση Νόμου του ΔΗΣΥ

Αντιπαράθεση κομμάτων ξέσπασε από το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, με αφορμή την πρόταση Νόμου του ΔΗΣΥ για ανάληψη της ευθύνης από το Υπουργείο Παιδείας της συζήτησης εθνικών θεμάτων στα σχολεία.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, με απαίτηση της Αγκυρας, θα συρθεί σε νέες υποχωρήσεις κυρίως στα θέματα της Ενέργειας και των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους υπήκοους.

Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ υπέκυψαν στους εκβιασμούς της Τουρκίας.
Τουλάχιστον, είπε, το ΑΚΕΛ ήταν ξεκάθαρο και δεν κρύφτηκε όπως έπραξαν βουλευτές του ΔΗΣΥ.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία αξιοποίησε τις αντιδράσεις και την υστερία κάποιων στις ελεύθερες περιοχές για να επιτύχει τους σκοπούς της.
Η εξέλιξη αυτή, είπε ο κύριος Παπαδόπουλος, εξευτελίζει το θεσμό της Βουλής και την αξιοπρέπεια του λαού ενώ στέλνει το μήνυμα ότι η Τουρκία και ο εκάστοτε κατοχικός ηγέτης θα μπορούν να αποφασίζουν τι θα διδάσκετε στα σχολεία μας αλλά και να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις της Βουλής.
Επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η νοημοσύνη του λαού και χαρακτήρισε υποκριτές όσους προσπαθούν να τον παραπλανήσουν.

Λανθασμένο και κακόβουλο χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν ότι το κόμμα του, με την πρόταση νόμου που κατέθεσε χθες στην βουλή, υπέκυψε στις απαιτήσεις του Μουσταφά Ακιντζι και της Τουρκίας.
Ο Νίκος Τορναρίτης αφού υποστήριξε ότι σε καμία χώρα του κόσμου η βουλή δεν καθορίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα αφού αυτό είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας, επέκρινε όσους υποστηρίζουν ότι σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΔΗΚΟ, χαρακτήρισε φυσιολογική τη στάση του αφού όπως είπε, όποτε υπήρξε διαφαινόμενη ελπίδα, λύσης του Κυπριακού το ΔΗΚΟ τα έβλεπε όλα μαύρα.



Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και κατανοεί ότι εν μέσω συνομιλιών η απόφαση της βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα κάθε άλλο παρά εξυπηρετούσε την προσπάθεια λύσης του κυπριακού δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Λουκαίδης κατηγόρησε το ΔΗΚΟ ότι βρίσκεται στο ίδιο χαράκωμα με το ναζιστικό, κατά την έκφρασή του, ΕΛΑΜ το οποίο προβοκατόρικα κατέθεσε την τροπολογία στη Βουλή.
Διερωτήθηκε παράλληλα γιατί το ΔΗΚΟ εξέφρασε λύπη μετά την κατάρρευση των συνομιλιών αφού υποστήριζε ότι οι διαπραγματεύσεις οδηγούσαν σε καταστροφική λύση.
Αν ο στόχος του Μουσταφά Ακιντζί και της Αγκυρας εξυπηρετείται από τη διακοπή των συνομιλιών, κατέληξε ο κύριος Λουκαίδης, τότε ενδεχόμενη επανέναρξή τους δεν θα τους ικανοποιήσει.


Σύνταξη:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:35

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.