Αργεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Ελλάδας

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εκτιμά ότι δεν αναμένεται γρήγορη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα, ο Ντάισελμπλουμ εκτιμά πως θα πρέπει να διατηρηθεί η σημερινή κατανομή καθηκόντων στο κουαρτέτο, δηλαδή να παραμείνει το ΔΝΤ. Η απόφαση του Ταμείου για τη συμμετοχή του Θα ήταν «πολύ ευπρόσδεκτο» αν γινόταν πριν από το καλοκαίρι, αναφέρει.

Γενικότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup εκφράζει την άποψη ότι η σημερινή δομή της τρόικας πρέπει να τερματιστεί «αν ο ESM μακροπρόθεσμα γινόταν το ευρωπαϊκό ΔΝΤ». «Θα πρέπει να αποκτήσει έναν σαφή ηγετικό ρόλο στα μελλοντικά προγράμματα» δηλώνει.

«Η ΕΚΤ βλέπει το ρόλο της τρόικας όλο και πιο άβολα, και νομίζω σωστά», υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ και επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλα «σημαντικά καθήκοντα», στα οποία και θα πρέπει να επικεντρωθεί. Ο ESM θα πρέπει να «αποκτήσει την τεχνική εμπειρία που διαθέτει σήμερα μόνο το ΔΝΤ», υποστηρίζει.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει προτείνει να μετατραπεί ο ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο ώστε να βελτιωθεί η διαχείριση των κρίσεων στην Ευρώπη.

Ως προς το ρόλο του ιδίου στο Eurogroup, μετά την καταστροφική ήττα του κόμματός του στις πρόσφατες εκλογές στην Ολλανδία, o Ντάισελμπλουμ επαναλαμβάνει ότι η θητεία του λήγει τον Ιανουάριο του 2018.

«Χάσαμε το 75% των εδρών μας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προβληματιστούμε σχετικά με τον εαυτό μας και για την ανοικοδόμηση του κοινωνικού δημοκρατικού κινήματος στην Ολλανδία, τώρα» δηλώνει.

Ο Ντάισελμπλουμ τονίζει ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να διευκρινίσουν μέχρι το τέλος της θητείας του τι θα πρέπει να γίνει. Όπως είπε, θα ήθελε να συζητήσει τους επόμενους μήνες με τους ομολόγους του για το θέμα αυτό και το προσωπικό μέλλον του.

 

Σύνταξη:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.