Με ανοικτή ατζέντα και αρκετές εκκρεμότητες η Αθήνα στο Eurogroup για τη β' αξιολόγηση

Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωνε χθες Σάββατο ο εκπρόσωπός της, ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές που παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμα με τους δανειστές, ώστε στο αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες να αναγνωριστεί – είπε – «η πρόοδος που έχει συντελεστεί» και αμέσως μετά «να ανοίξει η πολιτική συζήτηση».

Η συζήτηση αυτή, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, θα επικεντρωθεί «στον προσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και στη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος για την περίοδο από το 2019 και μετά».

Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι να επιτευχθεί εντός του Απριλίου «συνολική συμφωνία», ώστε από εκεί και ύστερα «να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».Παρόλο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε «θετική εξέλιξη», εντούτοις παραδέχτηκε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία» ότι «πράγματι έχει υπάρξει καθυστέρηση», και ότι αυτή η διαρκής μετάθεση της ημερομηνίας της συνολικής συμφωνίας «έχει δημιουργήσει μιαν αίσθηση αβεβαιότητας» που, κατά τη γνώμη του «τροφοδοτείται και από την γενικότερη πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Η κυβέρνηση είχε πει αρχικά ότι η συμφωνία θα έκλεινε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά «δεν είναι απλό ζήτημα», είπε ο εκπρόσωπος, και ζήτησε να θυμηθούμε ότι «τον Δεκέμβριο είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αδιάλλακτη στάση του ΔΝΤ που ζητούσε 4,5 δισ. επιπρόσθετα μέτρα για το 2019».Χθες Σάββατο, από το μεσημέρι και μετά έγινε μία 6ωρη σύσκεψη των οικονομικών παραγόντων της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτήν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φαίνεται πως «υπήρξε μεγάλη πρόοδος και έκλεισαν εκκρεμότητες σε θέματα που αφορούν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως επίσης και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό», αλλά ταυτόχρονα έγινε σαφές ότι «είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε σε αυτό το επίπεδο το ασφαλιστικό και το εργασιακό», όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή.Έτσι, καθίσταται μάλλον ακριβής η δημοσιογραφική εκτίμηση ότι τόσο ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και οι επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών, θα προσέλθουν με αρκετά ανοικτά μέτωπα -ασφαλιστικό, εργασιακό, ενεργειακό, αλλά και το περιεχόμενο του πακέτου με τα αντίμετρα- στο αυριανό Eurogroup των Βρυξελλών, όπου το θέμα της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης θα είναι 30 στην σχετική ατζέντα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.