Ν. Δένδιας: H Ελλάδα πάντοτε έτοιμη για διάλογο αλλά όχι υπό πιέσεις και εκβιασμούς

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη πάντοτε για διάλογο αλλά όχι υπό το καθεστώς πίεσης και εκβιασμών. Για ένα διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, για το θέμα το οποίο υπάρχει η διαφορά μας, δηλαδή η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η υφαλοκρηπίδα», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Σλοβένο ομόλογο του, Άντζε Λογκάρ, στη Λιουμπλιάνα.

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον Σλοβένο ομόλογό του συζητήθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Όπως ξέρετε η Τουρκία έχει αποσύρει το ερευνητικό της σκάφος και τα πολεμικά της πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Αυτό είναι ένα θετικό σήμα, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Τουρκία εννοεί αυτή την προσέγγιση», επισήμανε ο κ. Δένδιας, στις δηλώσεις του.

«Από την άλλη, η Ελλάδα, το έχουμε πει επανειλημμένως είναι έτοιμη πάντοτε για διάλογο αλλά όχι υπό το καθεστώς πίεσης και εκβιασμών. Για ένα διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, για το θέμα το οποίο υπάρχει η διαφορά μας, δηλαδή η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η υφαλοκρηπίδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. «[Η] επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι απαραίτητη. Η ΕΕ έχει διαμορφώσει ένα κατάλογο κυρώσεων που θα τεθεί υπόψιν του Συμβουλίου και το αν οι κυρώσεις αυτές θα εφαρμοσθούν εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Ελπίζω πάντα ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη συνάντησή τους, Δένδιας και Λογκάρ συζήτησαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων, καθώς και το ζήτημα του προσφυγικού, για το οποίο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε δημοσίως τον ομόλογό του για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε η Σλοβενία, μετά τα γεγονότα της Μόριας.

Ακόμα, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι συζητήθηκε και το αίτημα της Σλοβενίας να αποτελέσει μέλος της πρωτοβουλίας της Μεσογείου, των μέχρι τώρα Med 7.

«Η Ελλάδα θα στηρίξει από τούδε και στο εξής απολύτως αυτή την σλοβενική θέση», επισήμανε ο ίδιος. «Η Ελλάδα θέλει η Σλοβενία, μια χώρα με στρατηγική θέση, μεταξύ της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, με διέξοδο στη Μεσόγειο, να γίνει μέλος αυτής της πρωτοβουλίας και εύχομαι την επόμενη φορά που θα είμαι στη Λιουμπλιάνα να μιλήσουμε για το MED8», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:42

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.