Και το Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Γκουτέρες - Δένδια

Με τη λακωνική δήλωση ότι «ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Έλληνας Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή», ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα σχολίασε τη συνάντηση Γκουτέρες – Δένδια.

Σε δηλώσεις του προς τους Ελληνες ανταποκριτές, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι από μόνο του, η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ είναι πάντοτε ένα ευχάριστο γεγονός, καθώς είναι ένας παλιός φίλος της Ελλάδας και εξαιρετικά έμπειρο άτομο στα τεκταινόμενα στην περιοχή.

«Μου έδωσε την ευκαιρία να του εξηγήσω τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο και πως η τουρκική παραβατικότητα δημιουργεί προβλήματα στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή. Επίσης συζητήσαμε για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αντίγραφο της οποίας του έδωσα εθιμοτυπικά. Του παρέδωσα επιστολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την παράκληση του πρωθυπουργού να τη διαβιβάσει προς τα μέλη του Σ.Α.».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του κυπριακού προβλήματος.

«Το πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα μετά τις ούτω καλούμενες τουρκικές ‘εκλογές’», είπε ο κ. Δένδιας.

Απαντώντας σε ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένη από τον κ. Στόλτενμπερκ, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι το έγγραφο δεν έχει ακόμη μελετηθεί και κατά συνέπεια δεν μπορεί να μιλήσει για δυσαρέσκεια ή ευαρέσκεια.

«Εκείνο όμως που θέλω να επαναλάβω είναι αυτό που περιέχεται στις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών. Ότι δηλαδή η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει πει ξεκάθαρα ότι διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Όχι όμως όσο τα τουρκικά πλοία παραμένουν εκεί».

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα σκέφτεται την προσφυγή στο Σ.Α. του ΟΗΕ, καθώς οι τουρκικές παραβιάσεις αποτελούν απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η προσφυγή είναι δικαίωμα κάθε μέλους των Ηνωμένων Εθνών, κατά συνέπεια και της Ελλάδας.

«Πότε και υπό ποιες συνθήκες θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα είναι πάντα θέμα το οποίο αποφασίζεται υπό τις συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής», κατέληξε ο κ. Δένδιας.
      

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:59

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.