Συντονισμός για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας σε τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Μητσοτάκη

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβησαν σε ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό, υπό το φως των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Όπως είπε, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψη του στο Παρίσι και τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και για τη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Επίσης, ανέφερε, αντηλλάγησαν απόψεις για τα διαδραματιζόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, έγινε ενημέρωση για τα αντίστοιχα διαβήματα και επαφές που γίνονται από τις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και πιστοποιήθηκε η ταύτιση απόψεων και η ομοψυχία των δύο χωρών.
 
Ο κ. Κούσιος είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες και τη ευγνωμοσύνη του ιδίου και του ελληνικού λαού για τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.
 
«Όπως είναι γνωστό, ποσό ύψους 8 εκ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, ενώ παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής συνολικού ύψους 3 εκ. ευρώ, όπως η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί», ανέφερε.
 
Επίσης, συνέχισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων με εξ αποστάσεως φοίτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα αντιμετωπίζοντας με θετική προσέγγιση το αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συμφωνήθηκε, ακόμα σημείωσε, όπως οι δύο ηγέτες συνεχίσουν τη στενή επαφή και συνεργασία για τον συντονισμό των ενεργειών τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:46

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.