Travel + Leisure: Η Πάρος καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020

Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020 είναι η Πάρος, σύμφωνα με τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα World's Best Awards 2020. Παράλληλα, η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των αναγνωστών του περιοδικού για μία ακόμη χρονιά, αφού μεταξύ των 20 κορυφαίων νησιών της ευρωπαϊκής ηπείρου περιλαμβάνονται, επίσης, η Μήλος στη 2η θέση, η Κρήτη στην 6η, η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα στη 10η, η Σαντορίνη στην 11η, η Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου στη 18η και η Μύκονος στην 20η.

Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού για την Πάρο «αυτό το καταφύγιο των 76 τετραγωνικών μιλίων έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα, με εκτάσεις λευκής άμμου που περιβάλλονται από απόκρημνους βράχους και τιρκουάζ νερά. Η ενδοχώρα του νησιού γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία. Όσοι αναζητούν τη νυχτερινή ζωή θα μείνουν ευχαριστημένοι με τα πολλά κλαμπ του νησιού, ενώ όσοι προτιμούν τη χαλάρωση μπορούν επίσης να απολαύσουν μασάζ και ήσυχες στιγμές».

Εξάλλου, στην ίδια ψηφοφορία, η Πάρος αναδείχθηκε ως το 2ο καλύτερο νησί παγκοσμίως, με την Μήλο να κατακτά την 3η θέση και την Κρήτη την 15η θέση.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Μαρτίου 2020, δηλαδή πριν από την έξαρση της πανδημίας Covid-19 και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, με βάση τα αρχικά κριτήρια που είχαν τεθεί από τους διοργανωτές, όπως η ποικιλία των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, τα αξιοθέατα, η φυσική ομορφιά, οι παραλίες, η γαστρονομία και η φιλοξενία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ελληνικό βραβείο για την πρώτη θέση της Πάρου, θα παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Μαρία Κριθαριώτη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:08

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.