Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ανησυχία προκαλεί στις ελληνικές υγειονομικές Αρχές η συνεχιζόμενη καταγραφή εισαγόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών.
 
Μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας αποτελούν οι Σέρβοι τουρίστες καθώς στην πλειοψηφία τους τα κρούσματα εντοπίζονται σε γκρουπ που έφτασαν από την Σερβία.
 
Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι δύο άτομα, σερβικής υπηκοότητας, που μπήκαν στην Ελλάδα το περασμένο Σάββατο με γκρουπ είκοσι ατόμων, εντοπίστηκα θετικά στον ιό. Οι δύο Σέρβοι παραθέριζαν στην Αιδηψό Ευβοίας όπου έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους. Παράλληλα, οι συνταξιδιώτες τους έχουν όλοι τεθεί σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν.
 
Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ανακοινώθηκαν από 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Από αυτά τα 14 καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου, τα τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν για έλεγχο σε εργαστήριο. Από τα κρούσματα στην επικράτεια, τα τρία προέρχονται από την Ξάνθη, τα τέσσερα από την Αττική, ενώ από ένα κρούσμα καταγράφηκε σε Λάρισα, Καστοριά και Καρδίτσα.
 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν συνολικά καταγραφεί 193 θάνατοι στη χώρα.


Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.