Ο Ερντογάν ρίχνει στη φυλακή εξέχουσα δημοσιογράφο με κατηγορίες για κατασκοπεία

Ο Ταγίπ Ερντογάν σφίγγει τον κλοιό στην ελευθερία του Τύπου και στις ατομικές ελευθερίες γενικότερα. Όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση μιας εξέχουσας δημοσιογράφου για να δικαστεί για «στρατιωτική και πολιτική κατασκοπεία».

Η δημοσιογράφος Μουγεσέρ Γιλντίζ, διευθύντρια στην Άγκυρα του ειδησεογραφικού ιστότοπου OdaTV, τέθηκε υπό κράτηση την περασμένη Δευτέρα. Χθες, Πέμπτη, προφυλακίσθηκε επισήμως αφού ανακρίθηκε.

Ο Ισμαήλ Ντουκέλ, αντιπρόσωπος στην Άγκυρα του τηλεοπτικού δικτύου TELE1, ο οποίος είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί με την Γιλντίζ και ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερος, μετέδωσε το Anadolu. Ένας λοχίας του στρατού, που είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί τους, προφυλακίσθηκε επίσης, πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να επεκταθεί. Σύμφωνα με τον OdaTV, η Γιλντίζ κατηγορείται για συχνές επαφές με τον εν λόγω λοχία.

Το δικαστήριο επικαλέσθηκε ρεπορτάζ της Γιλντίζ για φερόμενες συναντήσεις τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού με τον λίβυο πολέμαρχο Χαλίφα Χαφτάρ, μετέδωσε o OdaTV. Η Τουρκία υποστηρίζει τον αντίπαλο του Χαφτάρ, τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, τον επικεφαλής της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ λιβυκής κυβέρνησης, και στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαιδευτές για να βοηθήσει τις δυνάμεις του Σάρατζ εναντίον εκείνων του Χαφτάρ.

Ο συνήγορος της Γιλντίζ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος OdaTV τηρεί επικριτική στάση έναντι της κυβέρνησης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Τον Μάρτιο η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στον OdaTV κατηγορώντας τον για παραβίαση ενός νόμου για την κανονιστική ρύθμιση του Ίντερνετ.

Πριν από την απόφαση αυτή, δύο δημοσιογράφοι του OdaTV είχαν συλληφθεί εξαιτίας ενός ρεπορτάζ για την κηδεία ενός αξιωματικού των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που φέρεται ότι σκοτώθηκε στη Λιβύη, μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος. «Η δημοσιογραφία στη φυλακή», έγραψε σήμερα ο OdaTV μετά την προφυλάκιση της Γιλντίζ.

Η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν φυλακίσει τους περισσότερους δημοσιογράφους στον κόσμο.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:37

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.