Σε σκληρότερη στάση έναντι των διαδηλωτών καλεί τους Κυβερνήτες ο Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την απάντηση των Κυβερνητών στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σήμερα, λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση και ότι η τωρινή απάντησή τους τούς κάνει να φαίνονται αδύναμοι, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ.

«Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της τηλεδιάσκεψης.

Ο Τραμπ απείλησε να υιοθετήσει κι ο ίδιος σκληρότερη στάση και να «ενεργοποιήσει» τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ, μεταδίδει το CBS.

Προέτρεψε τους κυβερνήτες να επιδιώξουν την επιβολή τιμωρίας, να προβούν σε σαρωτικές συλλήψεις και να περάσουν νόμους κατά της πυρπόλησης σημαιών, αναφέρουν το CBS και οι New York Times.

Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκους δεν έχουν προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσουν την τηλεδιάσκεψη, που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος, στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου Αφροαμερικανού, κατά τη σύλληψή του στη Μινεάπολη την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ιλινόι Τζ. Μπ. Πρίτσκερ είπε στον Τραμπ ότι η ρητορική του επιδεινώνει μια ήδη εκρηκτική κατάσταση, για να ακολουθήσει η απάντηση σε απότομο ύφος από τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο. Ο Μπαρ, που αναμένεται να συναντηθεί με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο σήμερα, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, γράφει η Wall Street Journal said.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, κατήγγειλε σήμερα την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και τα προβλήματα του ρατσισμού και των ανισοτήτων στη χώρα, σε συνάντηση που είχε με θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες της αφροαμερικανικής κοινότητας.

«Το τσιρότο το τράβηξαν απότομα αυτή η πανδημία και αυτός ο Πρόεδρος», είπε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον κορωνοϊό που πλήττει δυσανάλογα τους Αφροαμερικανούς και ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ αλλά και στις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα για τις μειονότητες.

«Πλέον κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει», πρόσθεσε ο πρώην Αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός σε αυτήν την συνάντηση που οργανώθηκε σε μια εκκλησία στην πόλη Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.