Στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας το πρώτο από τα ιρανικά τάνκερ με καύσιμα

Το πρώτο από τα πέντε ιρανικά δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν καύσιμα στη Βενεζουέλα εισήλθε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας της Νότιας Αμερικής, παρά τις προειδοποιήσεις Αμερικανού αξιωματούχου ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει απάντηση σε αυτή την αποστολή.

Το δεξαμενόπλοιο Fortune μπήκε στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας στις 19:40 τοπική ώρα αφού πέρασε βόρεια του γειτονικού κράτους της Καραϊβικής, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, σύμφωνα με στοιχεία εντοπισμού της εταιρείας Refinitiv Eikon.

«Τα πλοία από την αδελφική Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν βρίσκονται τώρα στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη», ανέφερε ο Τάρεκ Ελ Αϊσάμι, αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας για την οικονομία και Υπουργός Πετρελαίου. Η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας έδειξε εικόνες ενός πλοίου του ναυτικού και ενός αεροσκάφους που ετοιμάζονταν να συναντήσουν το ιρανικό τάνκερ. Ο Υπουργός Άμυνας είχε δεσμευτεί ότι ο στρατός θα συνοδεύσει τα δεξαμενόπλοια μόλις έφταναν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Βενεζουέλας (ΑΟΖ) εξαιτίας των απειλών, όπως ανέφεραν οι αρχές, των ΗΠΑ.

Ο στολίσκος δεξαμενόπλοιων μεταφέρει συνολικά 1,53 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης και αλκυλικού στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τις δύο κυβερνήσεις, πηγές και υπολογισμούς από το TankerTrackers.com. Οι αποστολές καυσίμων, που απεγνωσμένα χρειάζεται η λατινοαμερικάνικη χώρα, έχουν προκαλέσει διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν και της Βενεζουέλας, οι οποίες υπόκεινται σε αμερικανικές κυρώσεις. Τα αποθέματα βενζίνης είναι ελάχιστα στη Βενεζουέλα λόγω της σχεδόν ολοκληρωτικής διάλυσης του δικτύου διύλισης 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα της χώρας μέλους του ΟΠΕΚ. Η Ουάσινγκτον εξετάζει μέτρα ως απάντηση, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, χωρίς να επεκταθεί. Οι ΗΠΑ ενίσχυσαν πρόσφατα τη ναυτική τους παρουσία στην Καραϊβική για αυτό που ονόμασαν μια διευρυμένη επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

 Οι αποστολές μεταφέρουν καύσιμα που αρκούν για μόλις ένα μήνα κατανάλωσης με τις τρέχουσες τιμές στο λατινοαμερικάνικο κράτος, κάποτε μεγάλος εξαγωγέας καυσίμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:04

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.