Ερντογάν: Σε παγκόσμιο κέντρο υγείας μετατράπηκε η Κωνσταντινούπολη

Σε παγκόσμιο κέντρο υγείας μετατράπηκε η Κωνσταντινούπολη με την ίδρυση του νέου νοσοκομείου Μπασάκσεχιρ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος,, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τα εγκαίνια σήμερα του έργου, που αποτελεί προϊόν τουρκο-ιαπωνικής κοινοπραξίας.

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίντο Άμπε, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή των εγκαινίων μέσω τηλεδιάσκεψη,ς ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί να συνεργαστεί με την Τουρκία σε διάφορους τομείς, ενώ ανακοίνωσε πως το Τόκιο έχει ετοιμάσει πιστωτικά προγράμματα για την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων χωρών που επηρεάστηκαν από πανδημία.

Στην ομιλία του ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός δήλωσε συγκεκριμένα ότι το νοσοκομείο Μπασάκσεχρι το οποίο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Τουρκίας. Ανέφερε ότι ενώ ο σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσει την λειτουργία του τον Ιούνιο, με εντολή του Τούρκου Προέδρου αποφαφίστηκε να τεθεί σε λειτουργία νωρίτερα και να χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο αναφοράς εν μέσω πανδημίας. 

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού είναι πολύ σημαντική η διεθνής συνεργασία, επισημαίνοντας ότι η Ιαπωνία έχει αναπτύξει εμβόλιο και φάρμακο το οποίο δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση του ιού και μάλιστα είναι έτοιμη να το προσφέρει σε όσες χώρες το ζητήσουν συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Εξέφρασε την εκτίμησή του για την βοήθεια που προσέφερε η Τουρκία στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής κατά την περίοδο της πανδημίας, προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία έχει ετοιμάσει πιστωτικά προγράμματα για ενίσχυση των χωρών που επιηρεάστηκαν από κορωνοϊό και την αναζωογόνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων τους. “Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία σε διάφορους τομείς”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, προσθέτοντας πως μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως σήμερα με αυτό το μεγαλοπρεπές έργο έχει “προστεθεί ένας νέος κρίκος στη φιλία Τουρκίας-Ιαπωνίας”, τονίζοντας ότι τα πεύκα και τα σακούρα (ιαπωνικά δέντρα κερασιάς) που φύτεψαν στο 15 εκταρίων χώρο του νοσοκομείου “συμβολίζουν ότι η φιλία μας θα είναι αέναη”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε το νοσοκομείο ως ένα από τα πιο σημαντικά του κόσμου καθώς διαθέτει 2 χιλιάδες 682 κλίνες εκ των οποίων οι 456 αποτελούν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λέγοντας ότι αναμένεται το νοσοκομείο αυτό που διαθέτει 90 χειρουργεία και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 35 χιλιάδες ασθενείς την ημέρα, να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ανέφερε ακόμη ότι το νοσοκομείο το οποίο είναι κοντά στο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης θα εξυπηρετεί ακόμη και τους ξένους.

“Αυτό σημαίνει ότι πλέον η Κωνσταντινούπολη έχει μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κέντρο υγείας”, υποστήριξε. Ευχαρίστησε τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό για την προθυμία της χώρας του να μοιραστεί το εμβόλιο που ανακάλυψε για τον ιό με όλη την ανθρωπότητα συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας. 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:06

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.