Yεμένη:14 νεκροί σε συγκρούσεις κυβερνητικών και αυτονομιστών

Οι μάχες ανάμεσα σε στρατεύματα πιστά στην κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και αυτονομιστές συνεχίζονταν χθες Σάββατο για έκτη συναπτή ημέρα στην επαρχία Αμπιάν, στη νότια Υεμένη, και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και στα δύο στρατόπεδα, σύμφωνα με διάφορες στρατιωτικές πηγές.


Αυτονομιστικές δυνάμεις του Συμβουλίου Μετάβασης του Νότου (ΣΜΝ) προβάλλουν αντίσταση στην επίθεση φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων, με σκοπό να κυριεύσουν τη Ζιντζιμπάρ, την πρωτεύουσα της Αμπιάν, ανατολικά της κντεν, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

"Δεκατέσσερις μαχητές, ανάμεσά τους δέκα φιλοκυβερνητικοί στρατιώτες, σκοτώθηκαν το Σάββατο (σ.σ. χθες)", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στρατιωτικός προσκείμενος στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Τον απολογισμό αυτόν επιβεβαίωσε στρατιωτική πηγή στις τάξεις των αυτονομιστών, κάνοντας επίσης λόγο για την αιχμαλώτιση "40 φιλοκυβερνητικών στρατιωτών" και την "κατάσχεση του στρατιωτικού εξοπλισμού" των επιτιθέμενων.

"Αυτοί", οι στρατιώτες που είναι πιστοί στην Kυβέρνηση, "δεν μπόρεσαν να προελάσουν προς την κατεύθυνση της Ζιντζιμπάρ" και "για να το καταφέρουν, θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός των αυτονομιστικών δυνάμεων στη γραμμή του μετώπου.

Πρόκειται για τις πρώτες εχθροπραξίες αυτού του εύρους αφότου οι αυτονομιστές του νότου κήρυξαν την 26η Απριλίου αυτονομία στην περιοχή τους μετά την κατάρρευση της συμφωνίας ειρήνης με την κυβέρνηση, η οποία προέβλεπε πως τα δύο μέρη θα μοιράζονταν την εξουσία.

Τη Δευτέρα, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν και στα δύο στρατόπεδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:11

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Νέες κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά Ιράν
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ
05:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.