Φάουτσι: Αν η οικονομία ανοίξει πολύ γρήγορα, ενδέχεται να προκληθούν ανώφελοι θάνατοι

Ο επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, που συμμετέχει στην ομάδα των συμβούλων του Λευκού Οίκου για την επιδημία του κορονοϊού, θα καταθέσει σήμερα ενώπιον της γερουσίας και θα προειδοποιήσει κατά του κινδύνου να ανοίξει πολύ γρήγορα η οικονομία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτό θα προκαλέσει “ ανώφελα δεινά και θανάτους”, ανέφερε η εφημερίδα New York Times.

Οι δηλώσεις του αυτές θα γίνουν την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την covid-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους, ενώ παγκοσμίως τα κρούσματα πλησιάζουν τα 4,2 εκατομμύρια και οι θάνατοι ξεπερνούν τους 285.000.

“ Αν παραλείψουμε κάποια σημεία των συστάσεων για το ‘Ανοίγουμε την Αμερική Ξανά’, τότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πολλές εστίες στη χώρα”, ανέφερε η εφημερίδα της ότι δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών σε μέιλ του.

“ Δεν θα έχει μόνο αποτέλεσμα ανώφελα δεινά και θάνατο, αλλά θα αποτελέσει και πισωγύρισμα στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”, πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Οι κίνδυνοι που ενέχει το πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας θα είναι το βασικότερο μήνυμα του Φάουτσι προς την επιτροπή Υγειονομικής Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων, τόνισαν οι New York Times αργά χθες.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 9,3 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 394.000 έγιναν χθες Δευτέρα.

 

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:17

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.