Η Emirates ανακοίνωσε επιτόπου εξέταση για τον COVID-19 σε επιβάτες της

H αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοίνωσε ότι έγινε η πρώτη που πραγματοποίησε επιτόπου ταχείες εξετάσεις για τον COVID-19 σε επιβάτες στην πτήση της προς Τυνησία στις 15 Απριλίου.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η πρώτη ταχεία εξέταση αίματος πραγματοποιήθηκε από την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) και κατάφεραν να έχουν διαθέσιμα αποτελέσματα μόνο μέσα σε 10 λεπτά.

Ο Adel Al Redha, Chief Operating Officer της Emirates δήλωσε ότι εργάζονται με στόχο την ανάπτυξη των δυνατοτήτων πραγματοποίησης της εξέτασης αυτής στο μέλλον και την επέκτασή της σε άλλες πτήσεις, κάτι που θα τους επιτρέψει να διεξάγουν επιτόπου έλεγχο με άμεση επιβεβαίωση για τους επιβάτες τους. "Η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού και των επιβατών στο αεροδρόμιο παραμένουν για εμάς υψίστης σημασίας", ανάφερε.

Ο Humaid Al Qutami, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Υγείας του Ντουμπάι (DHA), δήλωσε ότι πιστεύουν ότι για να ανακαλύψουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις απαιτούνται στενές συνεργασίες με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης έχουν προσαρμοστεί, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης αποστάσεων μεταξύ των επιβατών και έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά σε κάθε σημείο ελέγχου εισιτηρίων (check-in) για την παροχή πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.
 
Τρόφιμα και ποτά θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα αεροσκάφη, ωστόσο η συσκευασία τους θα τροποποιηθεί ώστε να μειωθεί η επαφή κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος, προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι χειραποσκευές επί του παρόντος δεν γίνονται αποδεκτές στις πτήσεις και τα είδη που επιτρέπονται στην καμπίνα περιορίζονται σε φορητό υπολογιστή, τσάντα χειρός, χαρτοφύλακα ή παιδικά είδη. Όλα τα άλλα αντικείμενα πρέπει να παραδίδονται στον έλεγχο αποσκευών, σημειώνεται.
 
Η Emirates αναφερέρει ότι τα αεροσκάφη της θα υποβάλλονται σε βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης στο Ντουμπάι, μετά από κάθε ταξίδι και ανακοινώνει ότι οι επιβάτες της θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τις δικές τους μάσκες όταν βρίσκονται στο αεροδρόμιο και το αεροσκάφος και να ακολουθούν τις οδηγίες για διατήρηση αποστάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:38

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.