O Καναδάς καταγγέλλει την «παραπληροφόρηση» για την πανδημία

Ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν καταδίκασε χθες Πέμπτη, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη του NATO στην οποία συμμετείχε, την παραπληροφόρηση για την πανδημία του κορονοϊού στην οποία επιδίδονται, κατ’ αυτόν, κρατικοί και μη κρατικοί φορείς.

«Δεν είναι ασφαλώς η στιγμή οποιοσδήποτε κρατικός φορέας ή μη κρατικός φορέας να διασπείρει παραπληροφόρηση, ενώ η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με την κοινή πρόκληση που είναι ο ιός», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας.

Το NATO οργάνωσε χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σύνοδο μέσω βιντεοδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του, που ήταν αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

«Οφείλουμε να δείξουμε ενότητα ως φιλελεύθερες δημοκρατίες για να εγγυηθούμε ότι ενημερώνουμε τους πολίτες μας και ότι τους δίνουμε τα μέσα να λάβουν αποφάσεις βασισμένες στα γεγονότα, αποφάσεις βασισμένες στην επιστήμη, και για να καταγγείλουμε εκείνους που εμπλέκονται σε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης προκειμένου να ασκήσουν επιρροή σε μια περίοδο κρίσης», τόνισε ο Σαμπάν.

Απέφυγε να εξηγήσει ποιοι θεωρεί πως επιδίδονται σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Ένας ερευνητής του πανεπιστήμιου του Κάλγκαρι, ο Σεργκέι Σουχάνκιν, κατηγορεί τη Ρωσία πως είναι μια από τις βασικές πηγές παραπληροφόρησης όσον αφορά την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.