Αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων προανήγγειλε ο Τζόνσον

Ως μία «λυπηρή, λυπηρή ημέρα» χαρακτήρισε την Τετάρτη ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 563.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης από το διαμέρισμα της Ντάουνινγκ Στριτ στο οποίο βρίσκεται απομονωμένος έχοντας διαγνωστεί θετικός στον Covid-19, ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι η Βρετανία χρειάζεται να αυξήσει κατά πολύ τους διαγνωστικούς ελέγχους.

Η κυβέρνησή του δέχεται όλο και πιο έντονες επικρίσεις για το γεγονός ότι οι ημερήσιοι διαγνωστικοί έλεγχοι ακόμα δεν έχουν φτάσει τον ούτως ή άλλως θεωρούμενο από πολλούς ως χαμηλό στόχο των 10.000 την ημέρα.

«Είναι κρίσιμο οι άνθρωποι που έχουν την ασθένεια να μπορούν να εξετάζονται θετικοί και να λαμβάνουν να αναγκαία μέτρα ώστε να απομονώνονται στο σπίτι, κατά τον τρόπο που εγώ και πολλοί πολλοί άλλοι κάνουμε», ανέφερε ο Βρετανός ηγέτης.

Όπως σχολίασε, οι περισσότεροι έλεγχοι είναι το κλειδί «για να ξεκλειδώσει ο γρίφος του κορωνοϊού».

Η Daily Telegraph γράφει πως η κυβέρνηση είναι εκνευρισμένη με τον οργανισμό Δημόσια Υγεία Αγγλίας που έχει την ευθύνη συντονισμού των διαγνωστικών εξετάσεων και ότι προσανατολίζεται στην ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα και των πανεπιστημίων για την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Guardian οι νέες κατευθυντήριες γραμμές από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο αναφέρουν πως οι γιατροί θα πρέπει να επιλέγουν για την τοποθέτηση σε αναπνευστήρα των ασθενών του κορωνοϊού που έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν, σε περίπτωση που το εθνικό σύστημα υγείας NHS δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες που θα προκύψουν.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός αύξησης των θανάτων από τον Covid-19 τότε η χώρα θα μέτρα 1.000 θανάτους την ημέρα το Σαββατοκύριακο.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, που επιστρέφει σήμερα στο πόστο του μετά από επτά ημέρες απομόνωσης λόγω διάγνωσης του ως φορέα του κορωνοϊού, αναμένεται να ανακοινώσει σχέδιο για την αναβάθμιση των διαγνωστικών ελέγχων.

Εν τω μεταξύ, για το 2021 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το Νοέμβριο διεθνής διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη.

Η απόφαση ακολούθησε τη ματαίωση του φετινού γκραν σλαμ του τένις του Γουίμπλεντον, για πρώτη φορά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου που συγκεντρώνει κάθε χρόνο 4 εκατομμύρια επισκέπτες.

Εξάλλου, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί 3.000 εφέδρους στρατιώτες με ειδικές γνώσεις και ικανότητες για να προστεθούν στα 20.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων που αποτελούν τη λεγόμενη Δύναμη Υποστήριξης κατά του COVID.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.