Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μόσχα και πολλές περιοχές της Ρωσίας

Μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ισχύουν από χθες στην περιοχή της Μόσχας και σε ακόμη 16 περιοχές της Ρωσίας σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Ταςς, σύμφωνα με τον απολογισμό της Δευτέρας, συνολικά 1.836 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη Ρωσία, 66 ασθενείς έχουν αναρρώσει ενώ ως τις 1200 ώρα Μόσχας χθες είχαν χάσει τη ζωή τους εννιά ασθενείς.

Αργότερα χθες είχαν ανακοινωθεί θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή Βλαντίμιρ. Στη Μόσχα έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα, στο σύνολό τους 1.226.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για να μπορεί το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Από χθες, Δευτέρα, 30 Μαρτίου, η Μόσχα και τα προάστια γύρω της άρχισαν να εισέρχονται σε πιο αυστηρή καραντίνα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι πολίτες επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο σε περιπτώσεις που χρειάζονται έκτακτη ιατρική βοήθεια, για να πάνε στη δουλειά τους και να επιστρέψουν, να πάρουν τον σκύλο τους βόλτα σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από τα 100 μέτρα από το σπίτι τους και να αγοράσουν τρόφιμα από το πιο κοντινό τους κατάστημα και να πετάξουν τα σκουπίδια τους.

Αυτή τη στιγμή μπορεί κάποιος ακόμα να φύγει από την Μόσχα και να μπει στην πόλη, αλλά όλες οι άλλες μετακινήσεις εντός της πόλης χρειάζονται ειδική άδεια.  

Σε ανακοίνωση της η κυβέρνηση αναφέρει ότι «οι περιοχές οι Ρωσίας επιβάλλουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού».

«Η Μόσχα και η περιοχή της Μόσχας ήταν οι πρώτες που έκαναν αυτό το βήμα», γράφει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, απαγορεύσεις έχουν επίσης επιβληθεί στις περιοχές Αγία Πετρούπολη, Αντιγκέα, Μάρι Έλ, Ταταρστάν, Σάκχα, Τσουβασία, Αρχάγγελσκ, Βόλογκντα, Ιρκούτσκ, Καλίνιγκραντ, Μούρμανσκ, Νόβγκοροντ, Λίπετσκ, Ριαζάν, Σβερντλόφσκ  και Ουλιάνοφσκ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αντιδήμαρχος της Μόσχας Ανασταζια Ράκοβα δήλωσε ότι η πόλη θα χρησιμοποιεί δεδομένα γεωγραφικού εντοπισμού για να παρακολουθεί που βρίσκονται οι ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι λαμβάνουν θεραπεία στην οικία τους.

Νωρίτερα, ένας ασθενής ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ως θετική με τον ιό το έσκασε από το νοσοκομείο Κομμουνάρκα το οποίο χρησιμοποιείται για ασθενείς με κορωνοϊό. Εντοπίστηκε από σύστημα κλειστής παρακολούθησης και επέστρεψε πίσω στο θάλαμο νοσηλείας.

«Κάνουμε πιο αυστηρό το καθεστώς (για ασθενείς που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους). Αυτή την ώρα, η συνεχής παροχή δεδομένων γεωγραφικού εντοπισμού είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για όσους λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πιο άμεση ανταπόκριση», ανέφερε η κ. Ράκοβα.

Πηγή: (ΚΥΠΕ – Tass/ΗΦ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:03

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.