Στους 168 οι νεκροί, στα 10,827 τα κρούσματα από κορωνοϊό στην Τουρκία

Στους 168 έφτασαν οι νεκροί και στα 10,827 τα κρούσματα λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Στην εντατική βρίσκονται 725 άνθρωποι εκ των οποίων οι 523 δισωληνωμένοι.

Ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε μέσω τουίτερ ότι σήμερα έγιναν 11,535 τεστ από τα οποία τα 1610 βγήκαν θετικά, ενώ οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 37.

Σε καραντίνα βρίσκονται χωριά και συνοικίες σε 18 πόλεις της Τουρκίας. Για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβήτησε τα στοιχεία του Υπουργού Υγείας. Ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Βελί Αγμπαμπα ανέφερε ότι προχθές την Κωνσταντινούπολη ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 16 νέους θανάτους από κορωνοϊό, ωστόσο στο ηλεκτρονικό σύστημα (e-devlet) παρουσιάζονται 20 θάνατοι στην Πόλη. Έδωσε μάλιστα και το σχετικό λινκ στο οποίο μετά την ανάρτηση δεν υπήρχε πλέον πρόσβαση. Σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι “οι ισχυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει ανακολουθία στα στοιχεία είναι εντελώς αβάσιμοι”.

Στο μεταξύ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Τσανάκαλλε (Δαρδανέλια) Αλπέρ Σενέρ δήλωσε ότι τη δεύτερη βδομάδα του Απριλίου ο κωρονοϊός αναμένεται να είναι στην κορύφωσή του στην Τουρκία. Με βάση τα δεδομένα, μετά το πρώτο κρούσμα υπάρχει έξαρση στις 180 με 200 μέρες και μετά αρχίζει να εξομαλύνεται η κατάσταση, όπως είπε. Ωστόσο, ανέφερε πως αυτού του είδους τα σενάρια δεν επαληθεύονται πάντοτε, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν κάθε φορά. Ο Τούρκος καθηγητής ανέφερε πως η εκτίμησή του είναι πως τον Ιούνιο η Τουρκία θα καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία καθώς ο ιός σε θερμοκρασία πάνω των 30 βαθμών και υγρασία 80% περιορίζεται. Ανέφερε ότι στο Τσανάκαλε αυτή τη στιγμή υπάρχουν 110 κρούσματα και αναμένουν ότι θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες δύο βδομάδες.

Παραβιάσεις των μέτρων περιορισμών δεν λείπουν ούτε στην Τουρκία. Χθες το βράδυ συνελήφθηκαν 11 άτομα επειδή διοργάνωσαν πάρτι σε σπίτι στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:03

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.