Οδηγία για περιορισμό των μετακινήσεων σε Νέα Υόρκη Νέα Ιερσέη και Κονέκτικατ

Με εντολή του Προέδρου Τραμπ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία παροτρύνει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ να αποφύγουν επί 14 ημέρες τα μη απαραίτητα εγχώρια ταξίδια. Η οδηγία αυτή που έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή και δεν ισχύει για τους εργαζόμενους σε κλάδους κρίσιμης υποδομής, συμπεριλαμβανομένων, των εργαζομένων στις μεταφορές, των επαγγελματιών δημόσιας υγείας, των εργαζομένων σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, εφοδιασμό τροφίμων, επικοινωνίες μέσα ενημέρωσης και άλλους που ορίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αφήνει στη διακριτικότητα των κυβερνητών των τριών πολιτειών την εφαρμογή αυτής της οδηγίας.
 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος που είχε ξεσηκώσει  τις πολιτείες με τις δηλώσεις του πως θα τις έθετε σε καραντίνα 14 ημερών, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Twitter ότι με τη συμβουλή της ομάδας δράσης του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό και μετά από διαβουλεύσεις με τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, Νέας Ιερσέης και Κονέκτικατ ζήτησε από το CDC να εκδώσει ισχυρή ταξιδιωτική οδηγία για τις τρεις πολιτείες. Οι τρεις κυβερνήτες θα διαχειριστούν την εφαρμογή της σε διαβούλευση με την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

«Δεν θα είναι αναγκαία η καραντίνα», ήταν το μήνυμα του Προέδρου, που είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους για τις σκέψεις του, λίγο πριν αναχωρήσει για το Νόρφολκ της Βιρτζίνια, για την τελετή με αφορμή την αναχώρηση του δυναμικότητας 1.000 κλινών πλωτού νοσοκομείου «Comfort» για τη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στη τελετή που έλαβε χώρα στο ναύσταθμο του Νόρφολκ Βιρτζίνια, για τον απόπλου του USNS Comfort, o Πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε ότι θα λάβει τάχιστα την απόφαση για το αν θα θέσει σε καραντίνα τμήματα της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες περιοχές.  Στην ομιλία του διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα έχει εφαρμογή σε άτομα όπως οδηγοί φορτηγών που προέρχονται από εκτός Νέας Υόρκης κι απλά εκτελούν μεταφορές ή είναι διερχόμενοι. «Δεν θα επηρεάσει καθόλου το εμπόριο», είπε.

Σε συνέντευξη προς το  CNN, ο κυβερνήτης Κουόμο παρομοίασε την καραντίνα ως μια «ομοσπονδιακή κήρυξη πολέμου».
«Θα ήταν χάος και αναταραχή. Είναι εντελώς αντίθετο με ό, τι λέει, δεν νομίζω ότι είναι εύλογο, δεν νομίζω ότι είναι νόμιμο», ανέφερε ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι ούτε αυτός, ούτε οι κυβερνήτες Νέας Ιερσέης και Κονέκτικατ το έχουν συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.