Ισπανία: Άλλοι 832 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, κατά 832, στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες και έφθασε τους 5.690, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Σάββατο.

Εκτός από μία κάμψη που σημειώθηκε την Πέμπτη, ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων εξακολουθεί να αυξάνεται μέρα τη μέρα στην Ισπανία, τη χώρα που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο μετά την Ιταλία. Ο αριθμός αυτός ήταν 769 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 8.000 μέσα σε 24 ώρες, στα 72.248, ενώ οι αρχές αποφάσισαν να διενεργούν όλο και περισσότερα τεστ προκειμένου να αποτιμήσουν καλύτερα το εύρος της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, μια θετική νότα την οποία υπογραμμίζουν οι αρχές, είναι ότι ο ρυθμός της ημερήσιας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων όπως και εκείνος του αριθμού των θανάτων σημείωσε μια επιβράδυνση τις τελευταίες ημέρες, ενώ η κυβέρνηση δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι η Ισπανία δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από την κορυφή (pic) της επιδημίας.

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Ισπανοί έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου υπό έναν από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς ο οποίος παρατάθηκε αυτή την εβδομάδα έως τις 11 Απριλίου.

Η περιοχή της Μαδρίτης παραμένει εκείνη που πλήττεται περισσότερο στη χώρα με 2.757 θανάτους, δηλ. σχεδόν τους μισούς από τους θανάτους στη χώρα, και 21.520 κρούσματα.

Απέναντι σε αυτή την 'έκρηξη' των θανάτων, οι αρχές της Μαδρίτης θα εγκαταστήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ένα δεύτερο προσωρινό νεκροτομείο σε δημόσιο κτίριο που δεν χρησιμοποιείτο στα περίχωρα της πρωτεύουσας μετά την εγκατάσταση ενός πρώτου στο παγοδρόμιο ενός εμπορικού κέντρου.

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:10

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.