Μέρκελ: Οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων

«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!». Με αυτά τα λόγια η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ εκφράζει σήμερα την ευγνωμοσύνη της για την πειθαρχία που επιδεικνύουν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες κατά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών τους, τα οποία έχουν επιβληθεί στην μάχη κατά του κορονοϊού. Προειδοποιεί ωστόσο ότι οι αριθμοί δε επιτρέπουν για την ώρα χαλάρωση των μέτρων και ζητά περισσότερη υπομονή.

Σε ηχογραφημένο μήνυμά της, αντί της καθιερωμένης εβδομαδιαίας βιντεοσκοπημένης δήλωσής της, η κυρία Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα από την περασμένη Κυριακή, καθώς ο γιατρός της έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό, αναγνωρίζει ότι «οι νέοι κανόνες έχουν ελαχιστοποιήσει την δημόσια ζωή όλων» και ζητά από τους πολίτες να μην είναι ανυπόμονοι. «Κανείς δεν γνωρίζει σήμερα με σιγουριά πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει αυτή η δύσκολη περίοδος», τονίζει και προσθέτει ότι «οι καθημερινοί αριθμοί των νέων κρουσμάτων δεν μας δίνουν δυστυχώς λόγο να χαλαρώσουμε ή να μειώσουμε τους περιορισμούς». Στόχος είναι, συνεχίζει, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται «μόνο» ανά δέκα μέρες, ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή, αυτό συμβαίνει ανά 5,5 μέρες, σημειώνει, για να παραδεχτεί ότι «η επιβράδυνση της εξάπλωσης είναι κρίσιμη προκειμένου να μπορεί το σύστημα να προσφέρει σε όλους την καλύτερη δυνατή φροντίδα».

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες, η Καγκελάριος εκφράζει την κατανόησή της τόσο για την αγορά στο σύνολό της όσο και για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. «Πιο γρήγορα από ποτέ και με περισσότερα χρήματα από ποτέ η πολιτική πήρε μέτρα. Πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε ότι κινητοποιούμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να δώσουμε στη χώρα μας σιγουριά σε μια εποχή ανασφάλειας», δηλώνει.

Αναφερόμενη στην δική της εμπειρία, καθώς παραμένει στο σπίτι χωρίς να είναι άρρωστη, προκειμένου να μην μεταδώσει τον ιό σε περίπτωση που είναι τελικά θετική (σ.σ. μέχρι τώρα τα δύο τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ήταν αρνητικά και θα υποβληθεί σε νέα εξέταση την Τρίτη), η κυρία Μέρκελ αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο, αλλά «τελικά μπορεί κανείς να κάνει πολλή δουλειά και από το σπίτι». Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην συμμετοχή της στο προχθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, αλλά τονίζει ότι «παρόλα αυτά θα χαρώ να έχω και πάλι την προσωπική επαφή, όταν αυτό καταστεί εφικτό»

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:10

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.