ΠΟΥ: Το περιθώριο της Αφρικής να περιορίσει την επιδημία "στενεύει καθημερινά"

Περίπου οι μισές χώρες στην υποσαχάρια Αφρική εξακολουθούν να έχουν ένα περιθώριο «που στενεύει» για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού στον τοπικό πληθυσμό, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η covid-19 εξαπλώνεται πιο αργά στην Αφρική σε σχέση με την Ασία και την Ευρώπη, όμως πλέον περισσότερες από 40 χώρες έχουν αναφέρει περισσότερα από 2.700 κρούσματα και 75 θανάτους.

Χθες η Κένυα επιβεβαίωσε τους πρώτους θανάτους από τον κορονοϊό, ενώ σήμερα και η Νότια Αφρική ανακοίνωσε δύο πρώτους νεκρούς.

«Υπάρχει μια δραματική εξέλιξη», δήλωσε η Ματσχιντίσο Μέτι, επικεφαλής για την Αφρική του ΠΟΥ.

Οι κυβερνήσεις στην ήπειρο πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους να ιχνηλατήσουν όλους όσους έχουν έρθει σε επαφή με εισαγόμενα κρούσματα, προκειμένου να τους θέσουν σε απομόνωση και να αποφύγουν την εξάπλωση της covid-19 στον τοπικό πληθυσμό.

«Οι χώρες πρέπει να εργαστούν για τον περιορισμό (των κρουσμάτων) ενώ παράλληλα να προετοιμάζονται για περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας», τόνισε η ίδια.

Οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού να διατηρεί κοινωνικές αποστάσεις, κάτι που μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Εξακολουθούμε να έχουμε ένα περιθώριο (...) αλλά στενεύει καθημερινά όπως μας λένε τα στοιχεία για την εξάπλωση σε περισσότερες χώρες», επεσήμανε η Μέτι.

Ο Τζον Ενκεγκασόνγκ, επικεφαλής του Αφρικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, μιας υγειονομικής υπηρεσίας της Αφρικανικής Ένωσης, δήλωσε ότι οι Αφρικανοί ηγέτες πρόκειται να ζητήσουν από τους πιο πλούσιους εταίρους τους να τους προσφέρουν εξοπλισμό, όπως αναπνευστήρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιες χώρες με ανεπτυγμένη βιομηχανία όπως η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και το Μαρόκο μπορούν να παράξουν τον εξοπλισμό αυτό, αν χρειαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.