Μπόρις Τζόνσον: Μπορούμε να «ξαποστείλουμε» τον κορωνοϊό σε 12 εβδομάδες

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε «να ανατρέψει την κατάσταση» και να «ξαποστείλει» τον νέο κορωνοϊό σε 12 εβδομάδες καθώς αυξάνεται γρήγορα η κατανόηση των ιδιοτήτων του, είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό θα γίνει μόνο αν όλοι τηρούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι δεν επίκειται απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λονδίνο, αλλά ότι αν χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης, θα ληφθούν.

«Δεν υπάρχει προοπτική να θελήσουμε να κλείσουμε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Δεν θα σταματήσουμε τον κόσμο να πηγαίνει στη δουλειά του», είπε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση» αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί αποκλεισμού του Λονδίνου.

Σχολίασε πάντως ότι η τήρηση των συστάσεων περί κοινωνικής απομόνωσης δεν είναι καθολική σε κάποιες περιοχές της πρωτεύουσας.

Κατά την ημερήσια απογευματινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι Βρετανοί επιστήμονες αναμένουν πως σε ένα μήνα θα αρχίσουν δοκιμές για το πρώτο εμβόλιο και ότι ο πρώτος Βρετανός ασθενής άρχισε να υποβάλλεται σε πειραματική φαρμακευτική θεραπεία.

Αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά τεστ αντισωμάτων που θα αποκαλύπτει αν κάποιος έχει προσβληθεί στο παρελθόν από τον κορωνοϊό, δυνητικά απελευθερώνοντας εργατικό δυναμικό που θα γνωρίζει πλέον ότι είναι λιγότερο ευάλωτο έναντι του ιού. Αυτό «δυνητικά αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού», είπε ο κ. Τζόνσον.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προμηθευτεί εκατοντάδες χιλιάδες τέτοια τεστ, είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα θα επεκταθούν «μαζικά» σε αριθμό τα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό φορέων και όχι μόνο για όσους νοσηλεύονται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως ισχύει την τελευταία εβδομάδα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:24

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.