Φόβους προκαλεί παγκοσμίως η εξάπλωση του Covid-19

Καθεστώς τρόμου επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει ανακοινώσει ότι η Γηραιά ήπειρος αποτελεί πλέον το επίκεντρο της επιδημίας.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ δήλωσε πως ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στην Ευρώπη, είναι υψηλότερος από αυτό στην Κίνα, όταν η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της.
Η Ιταλία αριθμεί πλέον 1,266 νεκρούς και περισσότερα από 17 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα της θανατηφόρου ασθένειας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Η Βρετανική Κυβέρνηση αποφάσισε - με μεγάλη καθυστέρηση και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, να ενισχύσει τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Προχωρεί στην απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων, με νομοθεσία την οποία θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα το κοινοβούλιο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Παρά την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από πλευράς της Κυβέρνηση Τζόνσον, οι διοργανώτριες αρχές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προχώρησαν σε αναστολή όλων των δραστηριοτήτων, τουλάχιστον έως τις αρχές Απριλίου.
Η Βρετανία αριθμεί ήδη περισσότερα από 600 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας.
Ανάλογο αριθμό κρουσμάτων έχει καταγράψει και το Βέλγιο, ενώ στην Ουγγαρία η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των σχολείων, αναγγέλλοντας ότι από τη Δευτέρα η εκπαίδευση θα συνεχιστεί μέσω ψηφιακών προγραμμάτων. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας προχώρησε στην απέλαση δύο Ιρανών οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον ιό, επειδή δεν εφάρμοσαν την εντολή για καραντίνα που τους δόθηκε από το νοσοκομείο.
Σε νοσοκομείο της Μαδρίτης νοσηλεύεται ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Νάτο, Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος διαγνώστηκε με τον νέο κορονοϊό.  
Ο Covid-19, έχει πλήξει συνολικά 123 χώρες.

Η κατάσταση παγκοσμίως

Σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 136 χιλιάδες κρούσματα και 5,088 θάνατοι.  
Σχεδόν 70 χιλιάδες άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Τραμπ κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της επιδημίας, ανακοίνωσε τη διάθεση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για καταπολέμηση του ιού.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχθηκε ότι τα χειρότερα έπονται για τη χώρα, τονίζοντας πως οι επόμενες οκτώ εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.
Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν 107 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό πάνω από τις οκτώ χιλιάδες. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 72 άνθρωποι.
Στα 36 αυξήθηκαν τα κρούσματα στον Παναμά, επτά νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Βολιβία, ενώ τον πρώτο θάνατο ανακοίνωσε ο Ισημερινός ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στη Λατινική Αμερική στα πέντε.
Στη Χιλή, η κυβέρνηση απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις πέραν των 500 ατόμων, καθώς αδυνατεί να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού. Μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει 43 άτομα στη χώρα.
Τα δύο πρώτα κρούσματα ανακοίνωσε η Βενεζουέλα, ενώ το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε και στη Μαυριτανία.
Στην Αίγυπτο προσβλήθηκαν από τον ιό ακόμα 13 άνθρωποι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 93.
Υπό το φόβο περαιτέρω εξάπλωση τους ιού, η Σαουδική Αραβία ανέστειλε τις διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα για δύο εβδομάδες. Μέχρι στιγμής το Ριάντ επιβεβαίωσε 86 κρούσματα του κορονοϊού.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:29

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.