Αίγυπτος: Δύο νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία

Οι πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες στην Αίγυπτο προκάλεσαν το θάνατο δύο ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από κατάρρευση κτισμάτων, που προκλήθηκε από τους δυνατούς ανέμους αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ένας 35χρονος σκοτώθηκε από κατάρρευση τοίχου στην περιοχή της επαρχίας Σοχάγκ της Άνω Αιγύπτου και ένα επτάχρονο παιδί σκοτώθηκε επίσης από κατάρρευση κτιρίου στην περιοχή της Κένα, επίσης στην Άνω Αίγυπτο. Οι αρχές δήλωσαν ότι και τα δύο θανατηφόρα επεισόδια προκλήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες.


Παράλληλα, πιθανόν επίσης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, δεκατρείς επιβάτες τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων που σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Κάιρο, που έρχονταν από το νότιο μέρος της χώρας, η μία από το Σοχάγκ και η άλλη από το Ασουάν, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση, αλλά ταυτόχρονα αποφασίζοντας την προσωρινή διακοπή όλων των δρομολογίων σε όλη τη χώρα, λόγω των σημερινών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Την ίδια ώρα, δέκα αυτοκινητόδρομοι στη χώρα έκλεισαν από πλημμυρισμένα σημεία στο δρόμο, ακόμη και ο δρόμος Καΐρου-Αλεξανδρείας.

Εξάλλου, έκλεισε προσωρινά και το αεροδρόμιο του Λούξορ, με τις πτήσεις να κατευθύνονται στη γειτονική Χουργκάντα, καθώς επίσης και τα δύο μεγάλα αιγυπτιακά λιμάνια της Αλεξάνδρειας και της Δεκέλειας.

Την ίδια ώρα, σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί το νερό και το ηλεκτρικό, ενώ έχουν πλημμυρίσει πολλοί δρόμοι και μέσα στο Κάιρο, με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου Μουστάφα Μαντμπούλι να ελέγχει ο ίδιος την κατάσταση και τους εργαζομένους να δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων νερών από τους δρόμους.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι η πρωτοφανής αυτή και σπάνια για την Αίγυπτο κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:30

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.