Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Καλιφόρνια, 11 οι νεκροί στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνιας κήρυξε χθες Τετάρτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς οι υγειονομικές αρχές μιλούν για 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Νωρίτερα Καλιφορνέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο σε αυτή την πολιτεία ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ανθρώπου μεγάλης ηλικίας με επιβαρυμένη υγεία, αρκετές υποκείμενες παθήσεις.
 
Ο απολογισμός της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ ανήλθε χθες σε 11 νεκρούς και οι κοινοβουλευτικοί δέχτηκαν να αποδεσμεύσουν πόρους ύψους 8 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της επιδημίας.
 
Η Καλιφόρνια "εργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές για να ιχνηλατήσουν ανθρώπους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό, προκειμένου να τους περιθάλψουν και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία", γράφει ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ σε ανακοίνωση, χωρίς άλλη διευκρίνιση για το θύμα ή για το πώς είχε εκτεθεί στη νόσο.
 
Εξι νέα κρούσματα του Covid-19 καταγράφηκαν στην πόλη του Λος `Αντζελες (δέκα εκατομμυρίων κατοίκων), ενώ άλλοι τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στη Νέα Υόρκη (20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων) μετά την επαφή τους με έναν ασθενή. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε ότι μια "δικομματική συμφωνία και συμφωνία των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου" επιτεύχθηκε μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αιρετών για επιπλέον χρηματοδότηση 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της ασθένειας. Η διάταξη αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα από τη Γερουσία.

Οι υγειονομικές αρχές του Λος Αντζελες επέμειναν στο γεγονός ότι τα έξι νέα κρούσματα που καταγράφηκαν είχαν εκτεθεί στον Covid-19 μέσω στενής επαφής με ασθενείς που είχαν ήδη προσβληθεί και ότι δεν πρόκειται για μια μόλυνση άγνωστης προέλευσης. Τρεις από τους ασθενείς του ιού είναι ταξιδιώτες που πήγαν μαζί στη βόρεια Ιταλία, μια από τις μεγαλύτερες εστίες του κορωνοϊού στην Ευρώπη, δήλωσε η δρ Μπάρμπαρα Φέρερ, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στην κομητεία του Λος `Αντζελες. Αλλα δύο κρούσματα που καταγράφηκαν αφορούν ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με ένα μέλος της οικογένειάς τους το οποίο είχε μολυνθεί από τον ιό, και το τελευταίο κρούσμα είναι ένας ασθενής, ο οποίος λόγω του επαγγέλματος του ήρθε σε επαφή με ταξιδιώτες, πρόσθεσε η δρ Φέρερ. Μόνο ένας από τους έξι αρρώστους νοσηλεύτηκε, οι άλλοι τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση στα σπίτια τους. Στη Νέα Υόρκη, οι νέοι ασθενείς είναι μέλη της οικογένειας και ένας γείτονας ενός ασθενούς που ήδη βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊού.

Πηγή ΚΥΠΕ ΑΠΕ ΜΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:38

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.