Σάντερς και Μπάιντεν οι νικητές της Σούπερ Τρίτης

Σε μάχη για δύο εξελίσσεται η «Σούπερ Τρίτη» των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος, για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα αναμετρηθεί το Νοέμβριο, με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ενισχυμένος από την υποστήριξη των δύο μέχρι πρόσφατα ανθυποψηφίων του, Πίτ Μπούτιτζιτζ και Έιμι Κλόμπουσαρ, ο τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φέρεται να κερδίζει επτά από τις 14 πολιτείες και δύο άλλες περιφέρειες στις οποίες διεξήχθησαν αναμετρήσεις: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Μασαχουσέτη, Μινεσότα, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί και Βιρτζίνια.


Ο αυτοπροσδιοριζόμενος «Δημοκρατικός Σοσιαλιστής» Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, κερδίζει την πολιτεία του Βερμόντ, το Κολοράντο και τη Γιούτα, με τον δισεκατομμυριούχο πρώην Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ να κερδίζει μόνο την Αμερικανική Σαμόα, παρά το μισό δισεκατομμύριο που έχει μέχρι στιγμής δαπανήσει από την προσωπική του περιουσία. Μάλιστα ίσως αναγκαστεί να διακόψει την διεκδίκηση του χρίσματος. Η Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν δεν έχει ακόμη κερδίσει καμία πολιτεία.

Τα αποτελέσματα του Τέξας και της Καλιφόρνιας, που δίνουν και τους περισσότερους εκλέκτορες, αναμένονται αργότερα απόψε, ωστόσο φαίνεται να τις κερδίζει ο Σάντερες, με τον Μπάιντεν να πηγαίνει καλά και να κερδίζει σημαντικό ποσοστό εκλεκτόρων.
Στη Σούπερ Τρίτη εκλέγονται 1.344 εκλέκτορες, ή το 1/3 του σώματος που θα αναδείξει τον Ιούλιο στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον υποψήφιο του κόμματος. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δίνουν στον Μπάιντεν 327 εκλέκτορες, στον Σαντερς 218 και στον Μπλούμπεργκ 25. Ο αποσυρθείς Μπούτιτζιτζ έχει 25 εκλέκτορες.

O Τζο Μπάιντεν, του οποίου η προεκλογική εκστρατεία αναστήθηκε από τις στάχτες μετά τη νίκη του στις προκριματικές του Σαββάτου στη Νότια Καρολίνα, στις δηλώσεις του μίλησε για μια καλή βραδιά, που φαίνεται να πηγαίνει ακόμη καλύτερα.
«Δεν τη λένε ‘Σούπερ Τρίτη’ χωρίς λόγο», είπε μιλώντας στο Λος Άντζελες ο Τζο Μπάιντεν.

«Είμαι εδώ για να σας δηλώσω ότι είμαστε πάρα πολύ ζωντανοί. Και μην απατάσθε, αυτή η εκστρατεία θα στείλει σπίτι του τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Τζο Μπάιντεν εκπροσωπεί την μετριοπαθή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος και έχει κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας την εκλογιμότητά του, έναντι του Ντόναλντ Τραμπ και εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένος στους αφροαμερικανούς.

Ο εκπρόσωπος της αριστεράς του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπέρνι Σάντερς, τα πάει ιδιαίτερα καλά στη νεολαία και στην αριστερή διανόηση και σε στρώματα που έλκονται από τα συνθήματά του για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ωστόσο η παραδοσιακή ηγεσία του κόμματος φοβάται ότι με υποψήφιο τον Σάντερς η επανεκλογή του Τραμπ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:39

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.