Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν -Μακρόν για την Ιντλίμπ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της Συρίας και επικεντρώθηκαν στην κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο σχετικά με τα τρέχοντα μέτρα στη μάχη εναντίον των τρομοκρατών στη βορειοδυτική Συρία. Αναφέρθηκαν επίσης και στην ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή» σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Ο Ρώσος ηγέτης επισήμανε ότι θέλει να έχει ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με όλες τις κρίσιμες πλευρές της διαδικασίας διευθέτησης της συριακής κρίσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυο τους αναμένεται να συναντηθούν στη Μόσχα τις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Τουρκίας σήμερα να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στη Συρία και να συμφωνήσουν σε μια σταθερή εκεχειρία, έγινε γνωστό από το γραφείο του.

Ο Μακρόν είπε στους ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαν, ότι "ανησυχεί βαθιά για την ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται" και έχει προκαλέσει η επίθεση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του στην επαρχία της Ιντλίμπ.

"Ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι είναι αναγκαία η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών και ζήτησε από τη Ρωσία και την Τουρκία να εγκαθιδρύσουν μια διαρκή και επαληθεύσιμη εκεχειρία, όπως δεσμεύτηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης το φθινόπωρο του 2018" τονίζεται στην ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.

Ο Μακρόν εξέφρασε, επίσης, την αλληλεγγύη του προς την Τουρκία για τους πρόσφατους θανάτους των στρατιωτών της στη Συρία και προέτρεψε την Τουρκία να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα των μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:41

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.