Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %26 %508 %2020 %13:%Φεβ

Ερντογάν: Η διορία που δώσαμε στο καθεστώς Άσσαντ τελειώνει

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η διορία που έδωσαν στο καθεστώς Άσσαντ που πολιόρκησε τα τουρκικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ τελειώνει, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι δεν θα κάνουν την παραμικρή υποχώρηση και ότι θα βγάλουν το καθεστώς Άσσαντ από την περιοχή που έχουν καθορίσει. 


Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εμποδίσουν το ανθρώπινο δράμα στη Συρία και το Ιντλίμπ. “Ενώ η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια Σύριους δεν θα μείνει σιωπηλή απέναντι στο περίπου ενός εκατομμυρίου κύμα προσφύγων. Το αίτημα μας είναι το καθεστώς (Άσσαντ) να υποχωρήσει στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σότσι. Η διορία που έχουμε δώσει σε εκείνους που πολιόρκησαν τα παρατηρητήρια μας τελειώνει. Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα επιδιώκουμε την απελευθέρωση των παρατηρητηρίων”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν την στρατιωτική παρουσία τους και τη στρατιωτική ασφάλειά τους στο Ιντλίμπ και να προστατεύσουν τον λαό από τον Άσσαντ. “Πιέζουμε και δια της διπλωματικής οδού”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Όπως υποστήριξε η Τουρκία σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή δεν είναι φιλοξενούμενη, είναι ιδιοκτήτης. “Γι αυτό δεν θα κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στο Ιντλίμπ, θα βγάλουμε το καθεστώς έξω από τα σύνορα που έχουμε ορίσει. Ως Τουρκία είμαστε αποφασισμένοι”, ανέφερε.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΧΡ)