Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %25 %760 %2020 %19:%Φεβ

Αίγυπτος: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Χόσνι Μουμπάρακ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τριήμερο δημόσιο πένθος κήρυξε η Αιγυπτιακή προεδρία για τον θάνατο του πρώην Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Παράλληλα, η Αιγυπτιακή προεδρία εξέφρασε τη «μεγάλη θλίψη» της για το θάνατο του πρώην Αιγυπτίου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, για «ό,τι προσέφερε στη χώρα ως ένας από τους ηγέτες και τους ήρωες του ένδοξου πολέμου του 1973» με το Ισραήλ. Αναφέρθηκε μάλιστα στο ρόλο του ως «επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ενός πολέμου που αποκατέστησε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια στην αραβική περιοχή», όπως τονίζει και η «Αλ Αχράμ», ενώ προσέφερε επίσης συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο αιγυπτιακός στρατός πενθεί τον πρώην ηγέτη ως «έναν από τους υιούς του και έναν από τους ηγέτες του ένδοξου πολέμου», δίνοντας επίσης τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο πρώην Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ θα ταφεί με στρατιωτική κηδεία, καθώς διοίκησε τις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας από το 1972 έως το 1975.

Να σημειωθεί ότι ανέλαβε την προεδρία της Αιγύπτου μετά τη δολοφονία του Ανουάρ Σαντάτ, το 1981, και παρέμεινε Πρόεδρος της χώρας μέχρι το 2011, όταν ανετράπη από την Αιγυπτιακή Επανάσταση του 2011.

Το τριήμερο πένθος για το θάνατο του έκπτωτου Αιγυπτίου Προέδρου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών, θα ξεκινήσει από αύριο Τετάρτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %25 %790 %2020 %19:%Φεβ