Πολίτες στο πλευρό του Τζούλιαν Ασάνζ (video)

Υποστηρικτές του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ διαμαρτύρονται πριν από την έναρξη της εξέτασης από την βρετανική δικαιοσύνη του σχετικού αιτήματος έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, που επιδιώκουν να τον δικάσουν για κατασκοπεία. Αν καταδικασθεί αντιμετωπίζει κάθειρξη 175 ετών.

Στο πλευρό του στέκεται και ο γραμματέας του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης. «Η μόνη κατηγορία σε βάρος του Ασάνζ πίσω από την ανοησία για κατασκοπεία είναι κατηγορία για δημοσιογραφία. Διώκεται γιατί επέτρεψε στο Associated Press, στην New York Times, στο Der Spiegel, και στην El Pais να δημοσιεύσουν πληροφορίες που είναι πολύ σημαντικές για να κατανοήσουμε τι αποφασίστηκε εκ μέρους των πολιτών της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών».


Ο 48χρονος Τζούλιαν Ασάνζ κρατείται στην φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μπελμάρς, νότια του Λονδίνου, από την σύλληψή του τον Απρίλιο 2019 στην πρεσβεία του Ισημερινού όπου παρέμεινε ε πί επτά χρόνια.

Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν ότι έθεσε σε κίνδυνο ορισμένες από τις πηγές τους δίνοντας στην δημοσιότητα το 2010 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και 500.000 απόρρητα έγγραφα για τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ο Ασάνζ υποστηρίζει ότι ενήργησε ως δημοσιογράφος και προστατεύεται από το αμερικανικό Σύνταγμα.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.